Τη ζωή τους έχασαν δύο τούρκοι στρατιώτες μετά από συγκρούσεις με το ΙΚ

Δύο τούρκοι στρατιώτες βρήκαν τραγικό θάνατο στη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τον τούρκικο στρατό, σύροι αντάρτες, υποστηριζόμενοι από τον τουρκικό στρατό, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατηγικής σημασίας λόφους γύρω από την πόλη αλ Μπαμπ, που βρίσκεται στα χέρια του ΙΚ, στη διάρκεια επιχείρησης που ξεκίνησε τη νύχτα.

«Με την επιχείρηση της χθεσινής νύκτας, οι άμυνες του ΙΚ έχουν πέσει και τώρα η προέλαση συνεχίζεται», δήλωσε ένας αξιωματικός των Σύρων ανταρτών από την πόλη Γκαζίαντεπ, προσθέτοντας ότι ο τουρκικός στρατός

έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Η αλ Μπαμπ αποτελεί μεγάλο στόχο της τουρκικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, η οποία έχει στόχο να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από τη μεθόριο και να αποτρέψει τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ Κούρδους πολιτοφύλακες να σημειώσουν νέες νίκες.

Η μάχη για την αλ Μπαμπ έχει αυξήσει τις πιθανότητες να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ του τουρκικού και του συριακού στρατού, ο οποίος έχει προωθηθεί λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις νότιες συνοικίες της πόλης.

Στο μεταξύ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επεσήμανε σήμερα ότι οι Σύροι αντάρτες και οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις έχουν σημειώσει μεγάλες προόδους στη βόρεια Συρία στη μάχη τους κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης ότι επόμενος στόχος της Τουρκίας θα είναι η Ράκα στη Συρία, η ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα