Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόβουμε τη ζάχαρη;

Πόση ζάχαρη καταναλώνουμε καθημερινά; Εκτός από την ποσότητα που μπορούμε να μετρήσουμε π.χ. αν φάμε μια σοκολάτα ή αν προσθέσουμε ζάχαρη στον καφέ, υπάρχει μια μεγάλη ποσότητα που… παραμένει άγνωστη καθώς είναι κρυμμένη σε διάφορα προϊόντα, όπως σάλτσες, γιαούρτια και χυμούς. Τι συμβαίνει αν περιορίσουμε τη ζάχαρη σταματώντας την κατανάλωση αυτών των προϊόντων; Μπορεί να αισθανθούμε άγχος, ανησυχία, ακόμα και κατάθλιψη αλλά αν μετρήσουμε τα θετικά αυτής της απόφασης, αξίζει τον κόπο. Ποια είναι τα θετικά;

Μειώνεται

ο κίνδυνος θανάτου από καρδιοπάθεια. Η πολλή κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει την ινσουλίνη, την αρτηριακή πίεση και τους παλμούς της καρδιάς.

Θα δείτε την ακμή να μειώνεται, κυρίως αυτή που προκαλείται από φλεγμονές που τις προκαλεί η ζάχαρη.

Έχουμε μικρότερες πιθανότητες να πάθουμε διαβήτη τύπου 2, καθώς η περιττή ζάχαρη ενισχύει τους ιστούς του λίπους γύρω από το συκώτι, το οποίο προκαλεί, μαζί με άλλους παράγοντες, αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη.

Μπορεί να αισθανόμαστε «πεσμένοι» όταν κόψουμε την κατανάλωση της ζάχαρης, αλλά στη συνέχεια θα συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε καλύτερη διάθεση, καθώς η ζάχαρη μπορεί να μας «ανεβάζει» προσωρινά αλλά γρήγορα μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι.

Κοιμόμαστε καλύτερα αφού η περιττή ζάχαρη προκαλεί την έκκριση κορτιζόλης της ορμόνης του άγχους, που δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε σωστά.

Λαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες και καταφέρνουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα