Τι είπε ο Μητσοτάκης στην Κεραμέως για το φιάσκο με τις μάσκες – αλεξίπτωτα

Η στήλη «Βηματοδότης» αποκάλυψε στο σημερινό της φύλλο τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης με αφορμή την αποποίηση ευθυνών της Νίκης Κεραμέως για τις μάσκες – αλεξίπτωτα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται:

«Τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη δεν ήταν απλά. Φανέρωσαν στους πάντες τις θρυλούμενες εδώ και καιρό κυβερνητικές αρρυθμίες και αστοχίες. Ο Πρωθυπουργός βλέποντας να αναπτύσσονται και εντός του ανώτερου κυβερνητικού οργάνου προσωπικές στρατηγικές αναγκάστηκε να επέμβει

δυναμικά και να επαναφέρει στην τάξη ουκ ολίγους υπουργούς. Τα έβαλε ο κ. Μητσοτάκης με την υπουργό Παιδείας που έσπευσε να αποποιηθεί των όποιων ευθυνών για το φιάσκο της μάσκας στα σχολεία, με τον υπουργό Οικονομικών επειδή αναζητούσε άλλο τόπο, εκτός της στενής εκλογικής του περιφέρειας, για το κέντρο μεταναστών, προβάλλοντας την ιστορικότητα των Θερμοπυλών και με αρκετούς άλλους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα».

Απευθυνόμενος ειδικά στον υπουργό Οικονομικών, σχεδόν τον επιτίμησε προτρέποντάς τον «να συμπεριφέρεσαι σαν υπουργός και όχι σαν βουλευτής Φθιώτιδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα