Τι απαντά η ΝΔ για Endeavor και Μαρέβα Μητσοτάκη

Για απόπειρα σκευωρίας της κυβέρνησης κάνουν λόγο κύκλοι της ΝΔ, ενώ τονίζουν πως η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα «δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Τζον Σφακιανάκη».

Αναλυτικότερα, οι ίδιοι κύκλοι, σχολιάζοντας δημοσιεύματα αναφορικά με τη σχέση του Σφακιανάκη, την Endeavor και τη Μαρέβα Μητσοτάκη, σημειώνουν πως η Endeavor «είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997, εδρεύει στην Αμερική και στηρίζει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με τη βοήθεια 3 χιλιάδων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίου

κύρους. Έχει γραφεία στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιανατολική Ασία και την Ευρώπη, σε συνολικά 30 χώρες ενώ στηρίζει 1563 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Κάθε γραφείο χτίζει και διαχειρίζεται το δικό του τοπικό δίκτυο που αποτελείται κατά κανόνα από περισσότερους από 100 ανθρώπους».

Συνεχίζοντας, οι κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν ότι «η Endeavor Greece είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και άνοιξε τα γραφεία της στην Αθήνα το 2012. Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου σήμερα είναι η κ. Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη», συμπληρώνοντας πως η πολυετής επαγγελματική της εμπειρία σε συναφείς δραστηριότητες (investment banking, συμβουλευτική, επιχειρηματικότητα) την ενθάρρυνε στην ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η Endeavor Greece, στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, στηρίζει 25 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στους τομείς τροφίμων και ποτών, τουρισμού και νέων τεχνολογιών. Συνολικά στην προσπάθεια της Endeavor Greece συμμετέχουν συμμετέχουν πάνω από 105 άτομα.

«Αναφορικά με τη σχέση της κυρίας Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη με τον κ. Σφακιανάκη ο οποίος φέρεται να συμμετείχε παλαιότερα στο παράρτημα της Endeavor στη Σαουδική Αραβία, ως σύμβουλος, ισχύει η δήλωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη: η κ. Μητσοτάκη δεν τον γνωρίζει ούτε εξ όψεως», καταλήγουν οι κύκλοι της ΝΔ.

Δείτε επίσης: Σπυράκη: Η κυβέρνηση πιάστηκε με τη «γίδα στην πλάτη»

Keywords
Τυχαία Θέματα