Θύελλα αντιδράσεων για κρεμασμένα ελάφια σε κρεοπωλείο στην Εύβοια (video)

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η απόφαση ενός κρεοπώλη στα Ψαχνά Ευβοίας ο οποίος κρέμασε από το τσιγκέλι δύο ελάφια έξω από το κατάστημά του.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας από την σελίδα Συνύπαρξη.

Όπως γράφει μάλιστα στην ανάρτηση: «Κρεοπωλείο στην Εύβοια. Τραγουδώντας για τον Ρούντολφ το ελαφάκι, ίσως να κοιτούσαμε και λίγο στις βιτρίνες των καταστημάτων, όπου βασιλεύουν νεκρά, ακρωτηριασμένα σώματα;».

Αμέσως, φιλοζωικές οργανώσεις ζήτησαν να γίνει έλεγχος για παραβίαση των κανόνων υγιεινής ενώ ο κρεοπώλης

που δέχεται τα «πυρά», από οργανώσεις και απλούς πολίτες μέσω των Social Media, μίλησε στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο Δημήτρης Μώρος: “Κάνω το τίμιο και το σωστό. Πουλάω στον κόσμο γνήσιο κυνήγι. Πώς θα το δει ο πελάτης να το αγοράσει;“, αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας αναφορικά με το υγειονομικό σκέλος της υπόθεσης και την έκθεση των ελαφιών: “Είχε ψύξη η ατμόσφαιρα και το κυνήγι δεν χρειάζεται. Όπως σκοτώνουμε τον λαγό και τον αφήνουμε έξω. Δεν είναι το κυνήγι κρέας, το θήραμα. Και σε άλλα κρεοπωλεία είχαν κρεμάσει φόρα παρτίδα τα λουκάνικα στο πεζοδρόμιο”.

Ερωτηθείς για το πού βρήκε τα ελάφια, απάντησε: “Τα ελάφια τα εκτρέφει ένας κύριος σε μία έκταση χιλιάδων στρεμμάτων σε συνεργασία με το δασαρχείο, ελεγχόμενα, και τα χτυπάει ο άνθρωπος και τα διοχετεύει στην αγορά”.

Για την ιστορία, τα ελάφια πουλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Το σχετικό βίντεο:

Βίντεο: ANT1

Keywords
Τυχαία Θέματα