Στους 88 οι νεκροί από τις πυρκαγιές – Αγώνας δρόμου για τις ταυτοποιήσεις των θυμάτων

Μεγαλώνει ο κατάλογος του θανάτουΤην τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου μια 42χρονη γυναίκαΕξακολουθεί να αγνοείται αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπωνΟλοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι νεκροτομέςΘρήνος για τα θύματα που ταυτοποιούνται

Ολοένα και μεγαλώνει ο κατάλογος του θανάτου από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 88, καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου άφησε την τελευταία της πνοή 42χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόυταν στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να αγνοείται αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων, με τις έρευνες για τον

εντοπισμό τους να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Την ίδια στιγμή, γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια από τα Εγκληματολογικά να ολοκληρώσουν τις ταυτοποιήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να μην παρατείνεται άλλο η αγωνία των συγγενών των θυμάτων. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 10 σοροί.

Ο απολογισμός των αυτοψιών

Συνεχίστηκαν την Παρασκευή, για τέταρτη ημέρα, οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.

Ο συνολικός αριθμός των αυτοψιών που έχουν πραγματοποιηθεί, ανέρχεται σε 3.505, εκ των οποίων οι 269 διενεργήθηκαν χθες, οι 747 προχθές Πέμπτη, οι 1.740 την Τετάρτη και οι υπόλοιπες 749 την Τρίτη.

Από τα 3.505 κτίρια που ελέγχθησαν, εκ των οποίων 3.336 κατοικίες, 998 χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα», 794 «κίτρινα» και 1.713 «πράσινα».

Ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές

Σε βαρύ και φορτισμένο κλίμα ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές των θυμάτων από τις φονικές φωτιές στην Ανατολική Αττική. Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Ν. Καρακούκης έδωσε και εξήγηση γιατί υπάρχει απόκλιση στον αριθμό όσων νεκροτομήθηκαν.

Όπως είπε, οι σοροί στις οποίες έγινε νεκροτομή είναι περισσότερες από τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής γιατί σε κάποιες σορούς, οι ιατροδικαστές εντόπισαν υπολείμματα βιολογικού υλικού, όπως οστά από άλλους ανθρώπους, κάτι που δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει κανένας άλλος πέραν του ιατροδικαστή.

Παρότι οι ιατροδικαστές είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ενημέρωση τους, αφήνουν να εννοηθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι απανθρακωμένοι, γεγονός που δυσχεραίνει τη διαδικασία λήψης DNA για να γίνει η ταυτοποίηση τους.

Οι συγγενείς δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν τα απανθρακωμένα σώματα που εξετάστηκαν αλλά τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διαδικασία λήψης δειγμάτων γενετικού υλικού.

Θρήνος για τα θύματα που ταυτοποιούνται

Τα δυο δίδυμα κοριτσάκια, η Σοφία και η Βασιλική Φιλιπποπούλου βρέθηκαν νεκρές, αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους και την Παρασκευή ταυτοποιήθηκαν οι σοροί τους.

Παράλληλα, το βράδυ της Παρασκευής ταυτοποιήθηκαν στο νεκροτομείο Αθήνας οι σοροί του 54χρονου Γρηγόρη Φύτρου και του 11χρονου γιου του Ανδρέα.

Την Παρασκευή, ταυτοποιήθηκε και η σορός του συζύγου της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη από τον αδελφό του γνωστού αθλητή. Η σωρός του άτυχου άνδρα βρέθηκε κοντά στο οικόπεδο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο οι 26, ενώ η ηθοποιός παραμένει στην λίστα των αγνοουμένων της τραγωδία

Keywords
Τυχαία Θέματα