Αφέθησαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Δύο Αλβανοί ανάμεσα στους συλληφθέντες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίεςΟι αρχές εξετάζουν το κινητό τηλέφωνο που είχαν στην κατοχή τουςΤο χρονικό της δολοφονίας

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι προσαχθέντες ήταν τρεις αλλοδαποί, για τους οποίους δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τρεις προσαγωγές εντάσσονται στο πλαίσιο της εξέτασης διαφόρων ατόμων για την συλλογή στοιχείων. Οι προσαχθέντες για τον σκοπό αυτό

ξεπερνούν τους 50 από την ημέρα της δολοφονίας.

Τρεις προσαγωγές για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Νωρίτερα, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου μέσα στο γραφείο του, στην Ασκληπειού 154, στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται δύο Αλβανοί ενώ οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά ένα κινητό τηλέφωνο που είχαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες έχουν προσαχθεί στην ασφάλεια της ΓΑΔΑ και ανακρίνονται.

Δείτε επίσης: Αναπαράσταση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (video)

Δείτε επίσης: Εκτέλεσαν στο γραφείο του στα Εξάρχεια τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Δείτε επίσης: Η περιγραφή των δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ

Το χρονικό της δολοφονίας

Οι δύο δολοφόνοι, φέρεται να έφτασαν στο δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπείου 154 στη Νεάπολη Εξαρχείων, λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης και ζήτησαν να δουν τον δικηγόρο. Ο συνεργάτης του, τους ζήτησε να περιμένουν και ενημέρωσε τον 52χρονο ποινικολόγο για την έλευσή τους. Περίπου μισή ώρα αργότερα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δέχθηκε τους «πελάτες» στην αίθουσα των συσκέψεων, παρουσία του 32χρονου συνεργάτη του.

Δείτε επίσης: Συντετριμμένη η οικογένεια του Ζαφειρόπουλου: Τραγικές φιγούρες τα παιδιά του (εικόνες)

Δείτε επίσης: Βόζεμπεργκ για δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ίσως κάτι να ήξερε και του έκλεισαν το στόμα (video)

Δείτε επίσης: Το τελευταίο μήνυμα του Ζαφειρόπουλου στη γυναίκα του: Θα αργήσω το βράδυ

Όπως προκύπτει από την κατάθεση του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα, του συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, βγήκε οικεία βουλήσει 2-3 φορές από το γραφείο για να σηκώσει κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν.

Τη στιγμή της άγριας δολοφονίας δεν ήταν παρών. Στο διάστημα της απουσίας του κανείς δεν ξέρει τι συνέβη. Όπως είπε, κάποια στιγμή, οι δύο δράστες πυροβόλησαν κατά του δικηγόρου μία φορά και όχι δύο,όπως ανέφεραν πληροφορίες. Η σφαίρα αυτή, που τον βρήκε στο στήθος, ήταν μοιραία.

Μετά από περίπου δύο λεπτά, στις 19:10 ακούστηκε ο πυροβολισμός, με τους δράστες να εξαφανίζονται πριν ο συνεργάτης του θύματος κατευθυνθεί εκεί.

Όταν έφθασε αντίκρισε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και έντρομος ειδοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο ποινικολόγος κάτι του ψέλλισε πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Keywords
Τυχαία Θέματα