Τέλος ο Αγγέλου από τον πάγκο του Άρη

Η τέταρτη συνεχόμενη ήττα του Αρη στην Basket League έφερε την κατάσταση στο απροχώρητο και τη λύση της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Αγγέλου.

Ο ελληνας τεχνικός είχε συνάντηση τη Δευτέρα (17/12) με τον επικεφαλής της ΚΑΕ, Δημήτρη Γουλιέλμο, κατά την οποία χώρισαν.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στην Αθήνα,

συζήτησαν εκτενώς τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν, μετά και την τελευταία ήττα των «κίτρινων» στην Basket League, στην Πάτρα, από τον Προμηθέα (15/12) και αποφασίστηκε, από κοινού, όπως τονίστηκε, το «διαζύγιο» του προπονητή με τον σύλλογο. Σχέση που, υπενθυμίζεται, άρχισε τον περασμένο Μάρτιο, όταν απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Οι διοικούντες τον Άρη εκφράζονται με θετικό τρόπο για τον Αγγέλου, αναφέροντας πως η κίνηση για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία δρομολογήθηκε, τη δεδομένη στιγμή, προκειμένου να υπάρξει το απαιτούμενο σοκ στο τμήμα, μετά τα συνεχή αρνητικά αποτέλεσμά του.

Επικρατέστερος για να αναλάβει τους Θεσσαλονικείς είναι ο Γιάννης Καστρίτης, προπονητής που «τελείωσε» προ εβδομάδων από την Κύμη, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Ο Άρης έχει μόλις δυο νίκες, στις εννιά πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, ενώ έπαψε νωρίς να υφίσταται σε ευρωπαϊκό μονοπάτι, καθώς αποκλείστηκε, αρχές Νοεμβρίου, από τη συνέχεια του FIBA Europe Cup, τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της FIBA.

Η χρονιά, δε, άρχισε ευρωπαϊκά με την αποτυχημένη προσπάθεια εξασφάλισης παρουσίας στους ομίλους του Champions League (σ.σ. αποκλείστηκε μετά το 2ο προκριματικό της διοργάνωσης).

Στο Κύπελλο έβαλε… φρένο, στην πορεία του, ο Προμηθέας Πάτρας (3/10).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

Η ΚΑΕ Άρης ανακοινώνει την κοινή απόφασή της με τον προπονητή, Βαγγέλη Αγγέλου, για λύση της μεταξύ τους συνεργασίας. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με γνώμονα το καλό της ομάδας, ώστε άμεσα να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, εκτίμηση και πλήρης ταύτιση απόψεων για το καλό της ομάδος. Γι’ αυτό εξάλλου λήφθηκε και η απόφαση από κοινού.

Η ΚΑΕ Άρης επαναλαμβάνει τις ευχαριστίες, τον σεβασμό και την εκτίμησή της προς το πρόσωπο του κ. Αγγέλου και του εύχεται από καρδιάς κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Με τη σειρά του ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης:

«Αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για τη μέχρι τώρα αγωνιστική παρουσία της ομάδας, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Γουλιέλμο, τη διοικητική, ιατρική, προπονητική και αγωνιστική ομάδα για την αφοσίωση και τη συνέπειά τους. Επίσης το φίλαθλο κόσμο, τους φίλους και υποστηρικτές για τη στήριξή τους.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η στέρεα τροφή των μη επιθυμητών, πρόσκαιρα, αποτελεσμάτων αναπτύσσει την πίστη, την αντοχή, το θάρρος και την επιμονή που είναι απαραίτητα συστατικά δημιουργίας. Καλή δύναμη για τη συνέχεια και Καλά Χριστούγεννα σε όλους».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα