Η τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου στην Ιερουσαλήμ παρουσία Τσίπρα

Συναντήσεις Τσίπρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ιερουσαλήμ Επίσημη τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παρίσταται στην τελετή παράδοσης του έργου συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου

του Παναγίου Τάφου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας Γιάννης Αμανατίδης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ενώ την τελετή θα παρακολουθήσουν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας.

Ο έλληνας πρωθυπουργός είχε κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, «να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η τελετή λαμβάνει χώρα στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου τον οποίο έχουν την ευθύνη να διαφυλάσσουν οι Τρεις Θρησκευτικές Κοινότητες, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών και το Αρμένικο Πατριαρχείο.

Η επιστημονικώς υπεύθυνη των εργασιών Τώνια Μοροπούλου θα ξεναγήσει τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα