«Τελειώνει» του Ποντένσε στη Γουλβς με «τρελά» χρήματα – Τι ισχύει με Ολιβέιρα

Με τα χρήματα που προσφέρονται από τους «λύκους» της Αγγλίας, δεκτή αναμένεται να κάνει ο Ολυμπιακός την πρόταση της Γουλβς για τον Ντάνιελ Ποντένσε καθώς, όπως τονίζουν τα αγγλικά ΜΜΕ, το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι για την ακριβότερη μεταγραφή τους, βάζοντας στα ταμεία 25 εκατομμύρια ευρώ.

Τι ισχύει για τον Νέλσον

Ολιβέιρα της ΑΕΚ και την αγγλική ομάδα. Παραμένει στον Παναθηναϊκό ο Αθανασακόπουλος, περιμένοντας και τον Γιασίν Αγιούμπ.

Η διακηρυγμένη πρόθεση της Γουλβς να αποκτήσει έναν εξτρέμ και έναν επιθετικό κατά την τρέχουσα μεταγραφική σεζόν, έχουν φέρει την αγγλική ομάδα σε συζητήσεις τόσο με την ΑΕΚ όσο και με τον Ολυμπιακό για τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Ντάνιελ Ποντένσε αντίστοιχα.

Και αν για τον Ολιβέιρα, η υπόθεση μοιάζει να «παγώνει» σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα αγγλικά ΜΜΕ τονίζουν πως η μετακίνηση του Ποντένσε στην 6η ομάδα της Premier League αναμένεται να τελειώσει άμεσα.

Συγκεκριμένα, οι επαφές ανάμεσα στην αγγλική ομάδα και τους «ερυθρόλευκους» μοιάζουν να βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, οι δυο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στο να δώσουν τα χέρια και το πιθανότερο είναι πως ο πορτογάλος εξτρέμ να ενισχύσει την πορτογαλική «αποικία» της Γουλβς.

Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί, ο Ολυμπιακός πρόκειται να βάλει στα ταμεία του 25 εκάτ. ευρώ. Στο θέμα έχει παίξει, πάντως, πολύ μεγάλο ρόλο ο μάνατζερ του παίκτη, Χόρχε Μέντες, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει συνεργαστεί μπόλικες φορές με την αγγλική ομάδα και… την έχει γεμίσει Πορτογάλους.

Η αγγλική ομάδα, που συμμετέχει στην Premier League, αλλά και στην φάση των «32» του Europa League, φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αγγλία ήταν έτοιμη να καταθέσει – κάτι που μπορεί να έχει γίνει – πρόταση ύψους 30 εκ. ευρώ για τον πορτογάλο άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες έως το 2023.

Με βάση πληροφορίες που προέρχονται από την Αγγλία, ο κορυφαίος πορτογάλος μάνατζερ, Ζόρζε Μέντες, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των «λύκων», ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρώσει το deal με τον Ολυμπιακό.

Οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και το πιθανότερο είναι πως η υπόθεση θα κλείσει σύντομα. Ο Ολυμπιακός είχε πληρώσει 7 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον Ποντένσε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τώρα ετοιμάζεται να τον πουλήσει με τα τετραπλάσια χρήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως τη Δευτέρα (20/01) ο Ποντένσε στην προπόνηση έλεγε στους συμπαίκτες ότι τον θέλει η Γουλβς και είναι δύσκολο να αρνηθεί αυτή την προοπτική στην καριέρα του.

Τι ισχύει με τον Ολιβέιρα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα, που όπως τονίζεται από τα αγγλικά ΜΜΕ αρέσει στην Γουλβς από την εποχή που ο νυν παίκτης της ΑΕΚ αγωνιζόταν στην Νόριτς, έχει ρήτρα 6,5 εκάτ. ευρώ, ποσό που έφτασε η αγγλική ομάδα στις επαφές που είχε με την ΑΕΚ με αποτέλεσμα το θέμα του να παγώνει για την ώρα.

Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν, επίσης, πως η Γουλβς είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει τον 18χρονο στράικερ από το Εκουαδόρ, Λεονάρντο Καμπάνα που αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα του Εκουαδόρ. Όπως τονίζεται στον αγγλικό Τύπο, ο παίκτης βρίσκεται ήδη στην Αγγλία για να υπογράψει ενώ η Γουλβς πρόκειται να δώσει 300.000 λίρες στην ομάδα του (συν κάποια μπόνους) για να τον αποκτήσει.

Σημαίνει αυτό πως η Γουλβς παρατάει για την ώρα την υπόθεση Ολιβέιρα και δεν πρόκειται να επανέλθει τουλάχιστον για την τρέχουσα μεταγραφική σεζόν; Αφενός, είναι γνωστό πως οι «λύκοι» θέλουν να αγοράσουν έναν επιθετικό και κατ΄ επέκταση, αφού καταλήγουν στον Καμπάνα, σχετικοποιείται η επιθυμία τους για τον επιθετικό της ΑΕΚ. Από την άλλη, το κόστος για τον Καμπάνα είναι τόσο μικρό που δεν αποκλείεται η μεταγραφή του να μην έρχεται σε αντίθεση με ενδεχόμενη μεταγραφή του Ολιβέιρα.

Για την ώρα, στην ΑΕΚ ισχυρίζονται, πάντως, πως δεν υπάρχει κάτι για να ανακοινωθεί και η υπόθεση θα ξανανοίξει μόνο σε περίπτωση που η Γουλβς επιστρέψει διατεθειμένη να καλύψει το σύνολο της οψιόν του Ολιβέιρα.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Νέλσον Ολιβλέιρα, η ΑΕΚ έχει βάλει οψιόν αποχώρησης, όταν τον απέκτησε ως ελεύθερο το περσινό καλοκαίρι, το οποίο φτάνει τα 6.5 εκατομμύρια ευρώ. Εκ των οποίων το 10% (650.000 ευρώ) ανήκει στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Αυτό σημαίνει πως αν η Γουλβς καταθέσει αυτό το ποσό, τότε η ελληνική ομάδα δε θα μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Αν έρθει, όμως, επίσημη πρόταση με λιγότερα χρήματα, θα πρέπει η ΑΕΚ να δώσει τη συγκατάθεση της για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

****

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός μετά τους Κουρμπέλη και Διούδη, έφτασε σε οριστική συμφωνία και με τον 18χρονο ταλαντούχο μέσο, Ανδρέα Αθανασακόπουλο, ο οποίος θα παραμείνει στο «τριφύλλι» γι’ άλλα τρία χρόνια. Την ώρα που οι «πράσινοι» περιμένουν και τον διεθνή μαροκινό μέσο της Φέγενορτ Γιασίν Αγιούμπ.

Το συμβόλαιο του νεαρού παίκτη με τους «πράσινους» τελείωνε το καλοκαίρι του 2020. Εδώ κι αρκετό καιρό οι δύο πλευρές συζητούσαν για την επέκταση της συνεργασίας τους και τελικά η «χρυσή τομή» βρέθηκε κι ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ο Αθανασακόπουλος, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 27/11/2001 ήταν ο τελευταίος μαζί με τον Βαγιαννίδη εκ των όσων είχαν πρόταση στα χέρια τους από το περασμένο καλοκαίρι για να παραμείνουν στο σύλλογο. Μένει, πλέον, μόνο ο δεύτερος για να φανεί εάν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του ή, θα αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Στην τρέχουσα σεζόν ο Αθανασακόπουλος μετρά 16 συμμετοχές με 3 γκολ και 10 ασίστ με την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού. Πέρυσι έπαιξε και δύο φορές στην πρώτη ομάδα (απέναντι σε Ατρόμητο και Παναιτωλικό). Αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή, ως δεκάρι με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και ηγετικά χαρακτηριστικά.

(πληροφορίες από sdna.gr, naftemporiki.gr)

Πηγή: «Τελειώνει» του Ποντένσε στη Γουλβς με «τρελά» χρήματα – Τι ισχύει με Ολιβέιρα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα