Τα «βαριά χαρτιά» των κομμάτων που δεν μπαίνουν Ευρωβουλή

Σχεδόν ληγμένα είναι πια πράματα, αναφορικά με το ποιοι εκλέγονται στην Ευρωβουλή από κάθε κόμμα, με το 76,98% των ψήφων να είναι καταμετρημένες.

Όλα τα κόμματα, από την πρώτη Νέα Δημοκρατία, μέχρι και το τελευταίο (που μάλλον μπαίνει στην Ευρωβουλή) ΜέΡΑ25 είχαν τις… διασημότητές τους, ή τουλάχιστον κάποια ονόματα που θεωρούνταν «βαριά χαρτιά» στη μάχη της κάλπης.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ

κάποια από τα «δυνατά» χαρτιά του ήταν η ευρωβουλευτίνα Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Ολυμπιονίκης του Τάε Κβο Ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η Ραλλία Χρηστίδου αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναφορικά με τη Νέα Δημοκρατία, που εξέλεξε επτά ευρωβουλευτές, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, εκτός μένουν η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αλλά και ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης, καθώς και η «μεταγραφή» από Ποτάμι, ο Γιώργος Αμυράς.

Σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής, τα αποτελέσματα προκαλούν δυσαρέσκεια καθώς ο Νίκος Παπανδρέου, που παρουσιάστηκε σαν «δυνατό» χαρτί, δεν κατάφερε να «σπάσει» το δίδυμο Ανδρουλάκη – Καϊλή, το οποίο παραμένει στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου (με τον Ανδρουλάκη να αποτελεί και τον ισχυρότερο πόλο απέναντι στη Φώφη Γεννηματά).

Στο ΚΚΕ δύο επίσης πιο γνωστές στο ευρύ κοινό υποψηφιότητες, η Σεμίνα Διγενή και η Λίλα Καφαντάρη έμειναν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, πίσω από τις καθαρά κομματικές επιλογές του Κώστα Παπαδάκη και του Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου.

Τέλος, στο ΜέΡΑ25, εάν τελικά καταφέρει και παραμείνει άνω του 3%, πρώτη σε σταυρούς έρχεται η Σοφία Σακοράφα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον γνωστό ηθοποιό, Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα