Τα σπίτια ανήκουν στους Έλληνες

Άποψη altsantiri.gr

Η κρίση πρόσθεσε απίστευτα βάρη στις πλάτες των ανθρώπων. Βρέθηκαν χωρίς δουλειά, χωρίς επιχειρήσεις, μετά τα χιλιάδες λουκέτα, άλλαξε άρδην το φορολογικό καθεστώς με ασφυκτικές επιβαρύνσεις. Αυξήθηκαν υπέρμετρα οι ασφαλιστικές εισφορές, πάνω σε όλα αυτά προσετέθη η εισφορά αλληλεγγύης και τέλος κάθισε πάνω τους ο πλέον άδικος φόρος του ΕΝΦΙΑ – ισάξιος μόνο φόρων της τουρκοκρατίας

– και διαλύθηκε η ζωή των Ελλήνων.

Συνετρίβη το καράβι στα ήρεμα νερά του Καστελόριζου με καπετάνιο τον ανίκανο των ανικάνων, Γιωργάκη Παπανδρέου. Από εκείνη τη στιγμή οι άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα. Στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Και τώρα βλέπουν, πριν ακόμα προλάβουν να φτάσουν στην ακτή, να τους παίρνουν και τα σπίτια. Αν οι πρώτες κατοικίες που βγαίνουν στους πλειστηριασμούς είναι απ’ αυτές που αποκτήθηκαν από αδικαιολόγητο πλούτο, αν αποκτήθηκαν, μέσω των μηχανισμών τερατογένεσης δανείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν αποκτήθηκαν από αεριτζήδες και αληταράδες του δημοσίου που έκλεβαν ασύστολα το δημόσιο χρήμα, αυτές οι κατοικίες, ναι, ας πλειστηριαστούν. Όμως όλα τα υπόλοιπα σπίτια, κι αυτά των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ότι αυτό είναι το όριο του πλειστηριασμού – λανθασμένα κατά την άποψη μας, όλα τα υπόλοιπα σπίτια λοιπόν, για τα οποία οι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, καθώς το ίδιο το κράτος τους διέλυσε τις ζωές, από την ανικανότητα των ιδίων, ούτε ένα τέτοιο σπίτι δεν πρέπει να πλειστηριαστεί, δεν πρέπει να ακουμπηθεί καν. Χρειάζεται συνυπολογισμός πριν φτάσει σπίτι σε πλειστηριασμό. Τι πλήρωσε ένας άνθρωπος για το σπίτι του, τι ξόδεψε στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, τι φόρους πλήρωσε κι αν ήταν συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις πριν από την κρίση; Να συνυπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ, όλες οι έκτατες εισφορές, όλα αυτά τα άσκοπα χρήματα που πήγαν στις τσέπες των Γερμανών, τα οποία αν τα είχε όλα αυτά, θα είχε πρόβλημα να πληρώσει τις δόσεις για το σπίτι του; Αυτό είναι το ερώτημα. Κι αυτή είναι η δίκαιη αντιμετώπιση μιας κατάστασης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να αποδώσει δίκαιο και όχι να εξουθενώσει την κοινωνία οδηγώντας την προς τα κάτω.

Γιατί δεν μπορείς να μπαίνεις σαν κράτος σε ένα σπίτι, να αρπάζεις τα 900 ευρώ από τα 1.000 σε φόρους και μετά να του ζητάς και τα ρέστα γιατί δεν έχει 300 ευρώ να σου πληρώσει το δάνειο. Γιατί φταις εσύ, κράτος, όποτε πρέπει και να το βουλώσεις. Όχι με γνώμονα το όριο των 300 χιλιάδων ευρώ, αξίας σπιτιού, σε μια εποχή άλλωστε που δεν πουλιέται τίποτα στην αξία του, όταν οι αντικειμενικές αξίες είναι φαντασιώσεις ενός αίσχιστου κράτους για να εισπράττει δισεκατομμύρια και να μαζεύει πρωτογενή πλεονάσματα. Όταν επίσης, οι τράπεζες πωλούν τα δάνεια του καθενός, έναντι πινακίου φακής σε διάφορα funds χωρίς να προσφέρουν την τιμή αυτή στους ίδιους τους ιδιοκτήτες, τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Ναι, έχει δίκιο η κυβέρνηση, όταν λέει, ότι υπάρχουν μεγάλα λαμόγια και πολλοί και διάφοροι οι οποίοι έφτιαξαν βίλες με κλεμμένα λεφτά, πτώχευσαν στις εταιρείες τους, έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και τώρα παριστάνουν τους καημένους. Ναι, υπάρχει κι αυτή η κατηγορία. Είναι αυτοί που εξέθρεψαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Αλλά υπάρχουν κι άνθρωποι που έφτιαξαν τα σπίτια τους, την περίοδο που είχαν τα χρήματα, που έκαναν τους συνετούς υπολογισμούς τους, με βάση τους φόρους και αυτά που όφειλαν και η υπερβολική διόγκωση της φορολογίας και των εκατοντάδων εισφορών, τους έφεραν στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να πληρώσουν τη δόση ενός δανείου, γιατί αν δεν το καταλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ας το καταλάβει, δεν έδωσε καμία ανάσα στους ανθρώπους από την ώρα που έγινε κυβέρνηση. Αντιθέτως, φόρτωσε ακόμη παραπάνω τις ήδη φορτωμένες πλάτες του γαϊδουριού που λέγεται Έλληνας.

Δεν μπορεί το όριο αυτό, το οποίο έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει δεκτό. Όριο είναι η νομιμότητα απόκτησης και η πραγματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο άνθρωπος. Χρειάζεται η κυβέρνηση να ασχοληθεί με κάθε μία περίπτωση χωριστά, με κάθε μια ζωή χωριστά, και να μην τα τσουβαλιάζει όλα κάτω από ένα όριο. Όσα σπίτια φτιάχτηκαν νόμιμα και η αιτία της μη αποπληρωμής είναι οι ίδιοι οι κυβερνώντες και η υπερφορολόγηση, δεν μπορούν να μπουν στους πλειστηριασμούς αυτούς.

Όχι, δεν θα χάσουν τα σπίτια τους οι άνθρωποι, επειδή είναι ανίκανοι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν

τη χώρα. Δεν μπορεί να χαθεί κανένα σπίτι εξαιτίας του άχρηστου Γιώργου Παπανδρέου, των ανάλγητων Σαμαρά και Βενιζέλου και τέλος του Τσίπρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να επιβάλει τα θέλω του στους δανειστές. Ε όχι!

Κάθε σπίτι είναι μια ζωή. Φτάνει πια η διάλυση. Ήρθατε να μας προστατεύσετε και όχι να δικαιολογηθείτε. Ξέρουμε τι έκαναν οι δεξιοί, γι’ αυτό και ο κόσμος επέλεξε εσάς. Ώρα να αποδείξετε ότι είχαν δίκιο για την επιλογή τους αυτή.

Και όσα σπίτια αποκτήθηκαν με νομιμότητα και έχουν πληρώσει τα πάντα μέχρι τώρα, ούτε ένα σπίτι τέτοιο, όποια αξία κι αν έχει, δεν θα πρέπει να πλειστηριαστεί. Τα σπίτια ανήκουν στους Έλληνες. Στις τράπεζες ανήκουν τα σπίτια των κάθε λογής βρωμιάρηδων. Αλλά δεν θα λερωθούν όλοι. Ξεχωρίστε τους έναν έναν.

Υ.Γ.1: Και μην ξεχνάτε τούτο. Τα λεφτά της δόσης που πλήρωνε ο Έλληνας για το σπίτι του, τα δίνει σε σας ως ΕΝΦΙΑ. Πού να τα βρει λοιπόν τα χρήματα της δόσης, αφού του τα πήρατε και μάλιστα στο διπλάσιο και στο τριπλάσιο; Αφαιρέστε τους φόρους, αφαιρέστε τον ΕΝΦΙΑ, αφαιρέστε την υπερφορολόγηση, αφαιρέστε τις έκτακτες εισφορές, αφαιρέστε τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, αφαιρέστε όσα έχουν πληρώσει άδικα οι Έλληνες τα τελευταία δέκα χρόνια και μετά βάλτε όριο τα 300.000 ευρώ.

Υ.Γ.2: Τα σπίτια στην Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη είναι όλα πολύ μεγάλης αξίας. Σχεδόν πάνω από 300.000 ευρώ το καθένα. Θα μπορούσαν να περάσουν όλα σε χέρια ξένων; Κι εμείς να ανεβαίνουμε στην Ακρόπολη να κοιτάμε τους δανειστές που πήραν τα σπίτια μας;

Keywords
Τυχαία Θέματα