Τα πλέον πολιτικοποιημένα MTV βραβεία – Δριμύ «κατηγορώ» κατά του Τραμπ (video)

Εντυπωσιακά και γεμάτα λαμπερές παρουσίες ήταν για ακόμη μία φορά τα ΜΤV Video Awards στην Καλιφόρνια.

Αυτή τη χρονιά όμως τα βραβεία δεν ήταν τόσο συνηθισμένα. Τη στιγμή που οι ΗΠΑ θρηνούν ακόμη τα θύματά τους από επίθεση των νεοναζί στη Βιρτζίνια, καλλιτέχνες μίλησαν δυνατά και υπερήφανα για το πόσο αναγκαίο είναι να είμαστε ενωμένοι σε μία κοινή μάχη κατά του ρατσισμού, του σεξισμού, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας.

Ακόμη, για πρώτη χρονιά τα βραβεία δεν χωρίστηκαν

σε κατηγορίες ανάλογα με το φύλο, αλλά άνδρες και γυναίκες διαγωνίστηκαν μαζί.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Katy Perry, η οποία πέρα από τα πέντε βραβεία που απέσπασε και τα εντυπωσιακά κοστούμια που διάλεξε, έκανε λόγο για ενότητα μέσω της μουσικής.

⚡ @katyperry slayeddd that entrance pic.twitter.com/2NsuJumo6X

MTV (@MTV) 28 Αυγούστου 2017

Η μητέρας της δολοφονημένης Χέδερ Χάγιερ στα βραβεία

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν η μητέρας της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τους νεοναζί στη Βιρτζίνια, ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε για την κόρη της και τη μάχη που όλοι πρέπει να δώσουμε κατά της ακροδεξιάς και του ναζισμού.

“I call on all of us with privilege and power to confront racism and white supremacy head-on» – Robert Lee IV #VMAs pic.twitter.com/ko4SM9VnaU

MTV (@MTV) 28 Αυγούστου 2017

«Μόλις 15 ημέρες πριν η κόρη μου σκοτώθηκε καθώς διαμαρτυρόταν κατά του ρατσισμού», είπε. «Μου λείπει, αλλά ξέρω ότι είναι εδώ απόψε. Είμαι βαθιά συγκινημένη που βλέπω ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρίσκουν έμπνευση από το θάρρος της«.

Η κόρη του Μάικλ Τζάκσον για την έξαρση της ακροδεξιάς

Η κόρη του Μάικλ Τζάκσον έκανε αίσθηση τόσο από την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί μαζί με την σύνοδό της, DJ Καρολίν Ντ’ Αμούρ όσο και με τον παθιασμένο λόγο κατά των νεοναζί κατά την διάρκεια της παρουσίας της.

Τρανς στρατιώτες στο κόκκινο χαλί κατά του αμερικανού προέδρου

Μια ομάδα έξι transgender στρατιωτών και βετεράνων περπάτησαν στο κόκκινο χαλί στα MTV Video Music Awards την Κυριακή το βράδυ διαμαρτυρόμενοι κατά του αμερικανού προέδρου, ο οποίος απαγόρευσε τη στράτευση των transgender ατόμων.

Ο Jared Leto τίμησε τον Chester Bennington

Παρόλο που ο Jared Leto βρέθηκε στα φετινά βραβεία για να παρουσιάσει το νέο τραγούδι με το συγκρότημά του, έκανε μία συγκινητική αναφορά στον Chester μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Keywords
Τυχαία Θέματα