Τα μηνύματα των Ελλήνων πολιτικών για την επίθεση στη Γαλλία

Την οδύνη τους και τα συλλυπητήρια τους για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια, στέλνουν στον γαλλικό λαό οι Έλληνες πολιτικοί.

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε, την 02:00 πρωινή σήμερα, με τον εδώ Γάλλο Πρέσβη κ. Christophe Chantepy και του μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια

του Έλληνα Προέδρου προς τον Γάλλο ομόλογό του κ. Francois Hollande, τις οικογένειες των θυμάτων και τον Γαλλικό Λαό, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του Έλληνα Προέδρου, για το πολύνεκρο τρομοκρατικό συμβάν στη Νίκαια, την ημέρα μάλιστα της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας.

Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε από το βήμα της βουλής πως, «τέτοια χτυπήματα αντί να κάμπτουν το δημοκρατικό αίσθημα, το ενισχύουν».

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, «συλλυπούμαστε το γαλλικό λαό και τους συγγενείς των θυμάτων», είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι η νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία έσπειρε ξανά το θάνατο και το φόβο. «Αυτού του είδους οι πράξεις, εκτός των άλλων, μπορεί να έχουν ως θύματα τους πρόσφυγες, γιατί δημιουργείται μια λανθασμένη εντύπωση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι οι πρόσφυγες είναι δυνάμει τρομοκράτες. Πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα των τρομοκρατών του ISIS και με αυτή την έννοια, o ISIS προσφέρει τη χειρότερη υπηρεσία, όχι μόνο γιατί ξεριζώνει τους ανθρώπους από τις χώρες τους με τον πόλεμο, αλλά και γιατί δημιουργεί δυστυχώς ένα αρνητικό πλαίσιο ένταξης των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τα δικά του μηνύματα μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο twitter

Πραγματική τραγωδία. Nous sommes tous avec vous. Condoléances aux familles des victimes. #Nice06 pic.twitter.com/2fRDiDXeXH

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 15 Ιουλίου 2016

Θέλω καταρχάς να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία. Ενός λεπτού σιγή. #PrayForNice

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 15 Ιουλίου 2016

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει τη συμπαράστασή της στον γαλλικό λαό: «Στεκόμαστε στο πλευρό του Γαλλικού λαού. Η σκέψη μας είναι στη Νίκαια, στους συγγενείς των θυμάτων, στους δεκάδες τραυματίες που δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Οι τρομοκράτες επέλεξαν τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης στη Νίκαια, για να δολοφονήσουν εν ψυχρώ δεκάδες αθώους ανθρώπους. Είναι ένα στοχευμένο xτύπημα εναντίον της ίδιας της ανοικτής κοινωνίας, της ανεκτικότητας, της ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Δηλαδή των αξιών που καθορίζουν την ουσία του δυτικού πολιτισμού. Δεν θα τους αφήσουμε. Θα αντισταθούμε και θα νικήσουμε τον φανατισμό και τη βία. Με περισσότερη Δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα