Τα γεγονότα στη δίκη της ΧΑ στο Εφετείο και την επίθεση σε δημοσιογράφους, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ

Τα σημερινά γεγονότα με υπεύθυνους αστυνομικούς στο Εφετείο όπου διεξάγεται η δίκη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει με έντονο τρόπο το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών.

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τη δίκη αντιμετωπίστηκαν σκαιότατα από αστυνομικούς, οι οποίοι δεν διέθεταν επικαιροποιημένες λίστες ονομάτων, εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, όταν θέλησαν

να προσεγγίσουν την έδρα για να εκθέσουν στην πρόεδρο τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ.

Επίσης, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι δεν έγινε καμία προετοιμασία για τη διευκόλυνση των δημοσιογράφων που καλύπτουν τη δίκη με συγκεκριμένους χώρους παρακολούθησης της διαδικασίας, ούτε πρόσβασή τους στο διαδίκτυο προκειμένου να στέλνουν άμεσα το ρεπορτάζ.

Η ΕΣΗΕΑ καυτηρίασε και την έλλειψη σχεδιασμού ασφαλείας όταν ο κατηγορούμενος Γιώργος Ρουπακιάς αποπειράθηκε επίθεση σε φωτορεπόρτερ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Παρασκευόπουλο και Ν. Τόσκα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και επισημαίνει ότι όσο σημαντική είναι η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, άλλο τόσο απαραίτητη είναι και η τήρηση κανόνων της δημοσιότητας με ελεύθερη πρόσβαση των δημοσιογράφων στις πηγές του ρεπορτάζ και παρακολούθησης της δίκης, ώστε η κοινή γνώμη να πληροφορείται άμεσα την αλήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα