Θρίλερ με τη συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν – Το ανατριχιαστικό μήνυμα πριν την απογείωση

Το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς την ΤεχεράνηΕξαφανίστηκε λίγο μετά την απογείωσηΘρίλερ με τους επιβάτες και το πλήρωμα – Ερωτήματα για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντωνΑπό θαύμα σώθηκε ο Άκης Τσελέντης που έχασε την μοιραία πτήσηΕκφράζονται φόβοι ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροίΔεν υπάρχει πρόσβαση στο σημείο – Δυσχεραίνει η κατάσταση όσο νυχτώνειΤο ανατριχιαστικό μήνυμα ενός επιβάτη στην κοπέλα του, λίγο πριν από την απογείωση της μοιραίας πτήσης

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο μεγαλώνει το θρίλερ για τους 65 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της ιρανικής εταιρείας Aseman Airlines που

κατέπεσε σήμερα σε ορεινή περιοχή, εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών.

Πριν από λίγο, και σύμφωνα με Borna News, εκφράστηκαν εκ νέου οι φόβοι ότι όλοι οι επιβάτες – που είναι Ιρανοί πολίτες – μάλλον είναι νεκροί.

Θρίλερ όμως επικρατεί και όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών. Η εταιρεία αρχικά ανέφερε επίσης ότι στο δικινητήριο ATR 72 επέβαιναν 66 άνθρωποι – 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Αργότερα διευκρινίστηκε ότι συνολικά οι επιβαίνοντες ήταν 65 επειδή ένας από τους επιβάτες έχασε την πτήση.

‘Εχασε την πτήση και σώθηκε ο Άκης Τσελέντης

Τυχερός στάθηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης αφού την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκε στο μοιραίο αεροπλάνο που κατέπεσε στο Ιράν.

Ο Άκης Τσελέντης που βρίσκεται στο Ιράν επρόκειτο να επιβιβαστεί στη μοιραία πτήση αλλά, ευτυχώς για αυτόν, έχασε το αεροπλάνο.

«Ξεκίνησα απο την Τεχεράνη για το αεροδρόμιο, αλλά είχε πολύ κίνηση και καθυστέρησα, για αυτό δεν πρόλαβα να επιβιβαστώ σε αυτό το αεροπλάνο» δήλωσε και πρόσθεσε: «Ίσως είμαι εφτάψυχος τελικά. Όλα καλά».

Δείτε επίσης: Έχασε τη μοιραία πτήση και σώθηκε ο Άκης Τσελέντης

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης με προορισμό την πόλη Σεμιρόμ. Περίπου 50 λεπτά αργότερα εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Εντωμεταξύ, και όσο πέφτει η νύχτα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δυσχεραίνονται οι προσπάθειες των ελικοπτέρων να ενοπτίσουν από αέρος το σημείο της συντριβής. Τα σωστικά συνεργεία χτενίζουν την ορεινή περιοχή και στο έδαφος. “Κάνει ολοένα και περισσότερο κρύο, σκοτεινιάζει κι ακόμη δεν έχουμε ούτε ίχνος από το αεροπλάνο” είπε ο ρεπόρτερ ενός τηλεοπτικού καναλιού που συνοδεύει τους διασώστες στη χιονοσκέπαστη οροσειρά Ντένα, όπου 40 βουνά ξεπερνούν σε ύψος τα 4.000 μέτρα.

Συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο τους Γιασούζ. “Τηλεφωνούσα όλο το πρωί και δεν μου απαντούσε (σ.σ. ο επιβάτης συγγενής). Έτσι, τηλεφώνησα στον αδελφό μου κι εκείνος λέει, θα έρθει, δεν έχει καθυστερήσει ακόμη. Του εξήγησα ότι εδώ βρέχει. Μου απαντάει, μην ανησυχείς. Αργότερα, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το αεροπλάνο έπεσε”, αφηγήθηκε μια νέα γυναίκα στη δημόσια τηλεόραση του Ιράν.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Ο πρόεδρος ζήτησε από τον υπουργό Μεταφορών να ηγηθεί των ερευνών για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η εταιρεία Aseman διαθέτει 29 αεροσκάφη και πέρσι υπέγραψε συμφωνία για να εκσυγχρονίσει τον στόλο της, αγοράζοντας τουλάχιστον 30 Boeing 737 Max.

Aseman Airlines flight carrying 60 passengers and 6 crew members crashes in central Iran, killing all on board https://t.co/pxl7enUDS0 pic.twitter.com/TkS0V44pYA

Al Jazeera English (@AJEnglish) 18 Φεβρουαρίου 2018

Το χρονικό της τραγωδίας

Ιρανικό αεροσκάφος της εταιρίας Aseman Airlines με 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση, συνετρίβη σήμερα το πρωί σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Λίγο μετά την τραγική είδηση η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως όσοι βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο (66 άτομα) είναι νεκροί.

“Έπειτα από έρευνες στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ενημερωθήκαμε ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους”, δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπάι στην κρατική τηλεόραση.

Το αεροπλάνο κατευθυνόταν προς την Τεχεράνη, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων και εξαφανίστηκε λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Mehrabad.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο Semirom.

Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός. Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς “λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα”, δήλωσε ο Μοτζαμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με το Isna, ο Αλαντίν Μπορουτζερντί, πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής στο Κοινοβούλιο είπε ότι το αεροπλάνο μετέφερε “60 επιβάτες και περίπου έξι μέλη πληρώματος” όταν “εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ σήμερα το πρωί”, και ότι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη συντριβή.

«Ας μας ευλογήσει ο Θεός να φτάσουμε με ασφάλεια»

Ανατριχιαστικό ήταν το μήνυμα ενός επιβάτη στην κοπέλα του, λίγο πριν από την απογείωση της μοιραίας πτήσης του ATR 72 σε ορεινή περιοχή του κεντρικού Ιράν κοντά στην πόλη Σεμιρόμ.

«Ας μας ευλογήσει ο Θεός να φτάσουμε με ασφάλεια», έγραφε χαρακτηριστικά, ποστάροντας και μία φωτογραφία που απεικονίζει τον έλικα του αεροσκάφους και την κακοκαιρία που επικρατεί.

Φωτογραφίες: twitter/@CofekAviation – mirror.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα