Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου (video)

«Η σεισμική ακολουθία μπορεί να κρατήσει και έως ενάμιση χρόνο», λέει ο ΠαπαζάχοςΈντονη η σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες σε όλη τη χώρα

Σε σώμα συγκροτείται η 20μελής Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κίνδυνου, πρόεδρος της οποίας θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Μακρόπουλος, όπου μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί και ο σεισμός

των 4,4 βαθμών που ταρακούνησε την Αθήνα.

«Δεν είναι ακόμα ασφαλές να πούμε ότι ο σεισμός που αναστάτωσε την Αττική ήταν ο κύριος, όμως η συγκεκριμένη περιοχή δεν φαντάζει ικανή να δώσει πολύ ισχυρότερες δονήσεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Δείτε επίσης: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική – Τι λένε οι σεισμολόγοι (εικόνες)

Εκτίμησε πως στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να υπάρξει ένας σεισμός της τάξης των 4,5 έως 5 Ρίχτερ.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως ο σεισμός αποτελεί συνέχεια των σεισμών της προηγούμενης εβδομάδας στην περιοχή της Πεντέλης, τονίζοντας ότι από τα έως τώρα στοιχεία δεν προκύπτει «μετανάστευση» της σεισμικής δραστηριότητα προς τον Ευβοϊκό Κόλπο ή την Πάρνηθα.

«Η σεισμική ακολουθία μπορεί να κρατήσει και έως ενάμιση χρόνο», λέει ο Παπαζάχος

Η σεισμική δραστηριότητα του ρήγματος μπορεί να κρατήσει έως και ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με τον Κώστα Παπαζάχο ενώ παρουσιάζεται καθησυχαστικός σχετικά με τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αθήνα.

Δείτε επίσης: Συνέχεια του «σμήνους σεισμών» τα 4,4 Ρίχτερ στην Αττική – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, πρόκειται για τον κύριο σεισμό και συμπλήρωσε λέγοντας πως θα ακολουθήσουν σίγουρα σεισμοί τις επόμενες ημέρες -χαμηλότερης έντασης- στο πλαίσιο της σεισμικής ακολουθίας που δεν θα πρέπει να τρομάξουν τους κατοίκους της Αττικής.

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη χώρα

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών σημειώθηκε 23 λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου.

Στη Σαντορίνη σημειώθηκαν δύο σεισμοί, ο πρώτος 3,7 βαθμών στις 23:14 το βράδυ και ένας ακόμη 3,5 βαθμών στη 1:36 τα ξημερώματα, 17 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά του νησιού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα