«Σβήνουν» οι ελπίδες για τον εντοπισμό του τελευταίου αγνοούμενου στη Μάνδρα

Συνεχίζονται οι έρευνες στη ΜάνδραΦόβοι ότι υπάρχουν πρόσφυγες θαμμένοι κάτω από τις λάσπες, οι οποίοι δεν έχουν δηλωθείΣυνεχίζεται η διάθεση ενισχυτικών αστυνομικών δυνάμεωνΠεριορισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδό της Νέας ΠεράμουΠαρατείνονται οι προθεσμίες για φορολογικές υποχρεώσεις πληγέντων από τις πλημμύρες

Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό του τελευταίου αγνοούμενου, μετά τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική. Άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένα

σκυλιά αναζητούν τον τελευταίο αγνοούμενο, τον 70χρονο Χρήστο Γεωργακόπουλο, ωστόσο οι έρευνες δεν έφεραν αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φόβοι ότι υπάρχουν πρόσφυγες θαμμένοι κάτω από τις λάσπες, οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί

Την Τρίτη οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν τη σορό του 30χρονου οδηγού Σωτήρη Πίνη κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρα, ωστόσο οι ελπίδες για τον τελευταίο αγνοούμενο, μία εβδομάδα και πλέον από τις πλημμύρες, έχουν αρχίσει να εξανεμίζονται.

Το πιο ανησυχητικό γεγονός είναι οι φόβοι για αύξηση των θυμάτων που έχουν εκφράσει οι κάτοικοι της Μάνδρας καθώς όπως εξήγησαν στην περιοχή ζουν και εργάζονται πρόσφυγες που ενδεχομένως έχουν χαθεί και δεν έχουν δηλωθεί.

Συνεχίζεται η διάθεση ενισχυτικών αστυνομικών δυνάμεων

Συνεχίζεται, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, η διάθεση ενισχυτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, χθες και σήμερα (Πέμπτη) διατέθηκαν συνολικά 436 αστυνομικοί, που στελεχώνουν 6 Ο.Π.Κ.Ε, 143 εποχούμενες και πεζές περιπολίες, καθώς και 12 Ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

Σημειώνεται, ότι συνολικά, από τις 16 Νοεμβρίου, έχουν διατεθεί 2.092 αστυνομικοί με ανάλογο αριθμό μέσων.

Περιορισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδό της Νέας Περάμου

Περιορίζεται από σήμερα, Πέμπτη μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου, για λόγους οδικής ασφάλειας, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος (επιβατικά, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία, μηχαν. έργων) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ανώνυμης συνδετήριας οδού του νοτίου παραδρόμου της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου με την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία στο τμήμα της από τη συμβολή της αερογέφυρας Νέας Περάμου με το νότιο παράδρομο της ΝΕΟ Αθηνών-Κορίνθου έως τη συμβολή της με τη χ/θ 34,000 της ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου, συμπεριλαμβανομένων όλων των καθέτων σε αυτήν ανωνύμων οδών.

Από αυτόν τον περιορισμό εξαιρούνται, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα κρατικών υπηρεσιών, τα οχήματα που συνδράμουν στην αποκατάσταση των προκληθέντων ζημιών, τα οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους έως 3,5 τόνους, καθώς και τα ΙΧΕ αυτοκίνητα μονίμων κατοίκων και εργαζομένων σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων από Αθήνα προς Κόρινθο και αντιστρόφως, θα πραγματοποιείται μέσω της ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και μέσω του νοτίου παραδρόμου της ΝΕΟ Αθηνών-Κορίνθου, ενώ προς τη Νέα Πέραμο, θα πραγματοποιείται από το λοιπό οδικό δίκτυο.

Ο κυκλοφοριακός περιορισμός μπορεί να επεκταθεί σε όλα τα οχήματα, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Παρατείνονται οι προθεσμίες για φορολογικές υποχρεώσεις πληγέντων από τις πλημμύρες

Παρατείνονται έως 29.12.2017 οι προθεσμίες υποβολής ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών συναλλαγών, δηλώσεων Φ.Π.Α. και καταβολής φόρου, για όσους έχουν την έδρα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Περάμου και Μεγάρων του Δήμου Μεγαρέων, στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη Δημοτική Ενότητα Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της Π.Ε. Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, περιοχές πληγείσες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικότερα: Παράταση στις φορολογικές προθεσμίες για τους πληγέντες από τη θεομηνία

Keywords
Τυχαία Θέματα