Συνεχίζεται η αποχώρηση των προσφύγων από την Ειδομένη (εικόνες – video)

Ομαλά εξελίσσεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την αποσυμφόρηση του άτυπου καταυλισμού των προσφύγων και μεταναστών της Ειδομένης.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει περισσότεροι από 1529 πρόσφυγες και μετανάστες, με προορισμό τις δομές φιλοξενίας, περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Στις δύο πρώτες, από τις συνολικά έξι, ενοικιασμένες πρώην βιομηχανικές – εμπορικές εγκαταστάσεις στη Σίνδο και στο Δερβένι, έφτασαν εν τω μεταξύ ήδη οι πρώτοι πρόσφυγες.

Η

περιοχή γύρω από τον καταυλισμό της Ειδομένης έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται λεωφορεία στα οποία επιβιβάζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος εκατοντάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την Αττική.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. δεν προβλέπει τη χρήση βίας όσο κρατήσει η επιχείρηση καθώς εκτιμάται ότι θα διαρκέσει ημέρες.

Σημειώνεται ωστόσο ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στον καταυλισμό των δημοσιογράφων.

Αστυνομικοί ειδοποιούσαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους ήδη από το βράδυ της Δευτέρας να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης.

«Σήμερα υπάρχουν επαρκείς και αξιοπρεπείς χώροι για να διαμείνουν οι άνθρωποι αυτοί, επτά στεγασμένοι και δύο με σκηνές νοτίως των συνόρων», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα