Υπό παρακολούθηση ήταν ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη (video)

Ο 32χρονος είχε πολεμήσει στη Συρία με τον ISISΗ γυναίκα του τον κατήγγειλε για κακοποίηση του παιδιού τουΣυνελήφθη και ομολόγησεΤο σκληρό υλικό που βρέθηκε στην οικία τουΗ δράση και τα σχέδιά του

Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 32χρονο τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα

με νεότερα στοιχεία, οι Αρχές βρήκαν στο κινητό του τηλέφωνο φρικιαστικές φωτογραφίες, αλλά και βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο ίδιος να υποβάλει σε βασανιστήρια έναν αιχμάλωτο και να κρατά κομμένα κεφάλια.

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Στις τυχόν επαφές του 32χρονου σύρου τζιχαντιστή με άλλα μέλη του ISIS, που βοηθούν τους εξτρεμιστές να έρθουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να φύγουν σε άλλα μέρη της Ευρώπης, στρέφονται πλέον οι έρευνες της αστυνομίας.

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο 32χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη (εικόνες)

Η ΕΛΑΣ έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» τις επαφές του 32χρονου και τις τηλεφωνικές του κλήσεις και επιχειρεί να ανακαλύψει αν είχε κάποια σχέδια ακόμη και για την Ελλάδα.

Ο 32χρονος συνελήφθη την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη και ομολόγησε ότι είναι τζιχαντιστής και ότι έχει πολεμήσει στη Συρία με τον ISIS.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 32χρονος ζούσε στα Άνω Πατήσια μαζί με την οικογένειά του, μετά την είσοδό του στην Ελλάδα από τη Λέρο το 2016.

Μάλιστα, άγνωστο παραμένει το πώς έφτασε ο άνδρας από τη Λέρο στην Αθήνα, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί εντολή μη ελεύθερης μετακίνησης στη χώρα, γιατί είχε κριθεί ύποπτος από τις ελληνικές Αρχές.

Στον εισαγγελέα ο 32χρονος

Στην εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο 32χρονος άνδρας από τη Συρία.

O άνδρας, αρνήθηκε τις κατηγορίες, φωνάζοντας κατά την είσοδο του στο Δικαστικό Μέγαρο ότι δεν είναι στέλεχος της ISIS και ότι έχει οικογένεια.

Είχε βρει καταφύγιο στα Άνω Πατήσια μαζί με την οικογενειά του, όταν είχε φύγει από τη Λέρο.

Όταν βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ζήτησε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.

Μετά την απολογία του οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης, όπου και θα παραμείνει κρατούμενος.

Πώς έφτασε στην Ελλάδα

Ο 32χρονος άνδρας έφθασε στη Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λέρο, μέσω Τουρκίας τον Ιούνιο του 2016 μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Στη συνέχεια, φιλοξενήθηκαν σε δομές για τους πρόσφυγες στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

Η καταγγελία της γυναίκας του που οδήγησε στη σύλληψη

Καθοριστική σημασία στη σύλληψή του ήταν η καταγγελία της γυναίκας του ότι κακοποιεί το ίδιο τους το παιδί.

Η υπόθεση κατέληξε στη σύλληψη του 32χρονου μετά από καταγγελίες της συζύγου του, τον περασμένο μήνα, για κακοποίηση της ίδιας και των ανήλικων παιδιών τους, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φαίνεται πως δεν ήταν καθόλου αδιάφορος για τις ελληνικές αρχές.

Ταυτοχρόνως όμως, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, εκδόθηκε το διοικητικό μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης.

Λίγες ημέρες αργότερα, υπήρξε και άλλη καταγγελία, η οποία ανέφερε ότι είχε συμμετοχή σε ενέργειες του ISIS στη Συρία.

Μετά από αυτό το αρχικό μέτρο για διακριτική παρακολούθηση μετατράπηκε από την Κρατική Ασφάλεια σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα, με βάση το οποίο, θα συλλαμβανόταν όπου εντοπιζόταν, ή αν έβγαινε από τη χώρα δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί.

Η σύλληψή του

Χτες ο 32χρονος εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να δώσει συνέντευξη για το άσυλο, αλλά συνελήφθη και στον έλεγχο που έγινε βρέθηκαν τα βίντεο και οι φωτογραφίες στο κινητό του τηλέφωνο, σε κάποια από τα οποία, σύμφωνα με αστυνομική πηγή εμφανίζεται και ο ίδιος.

Μετά τη σύλληψή του, την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη, ο άνδρας ομολόγησε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS.

Παραδέχτηκε πως είχε στην αρχή συμμετάσχει στην ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση του ISIS, όμως όπως ισχυρίστηκε όταν είδε την κατάσταση από μέσα τρόμαξε και θέλησε να φύγει όπως και έκανε.

Το βράδυ, όταν άκουσε ότι επρόκειτο να παραπεμφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση, επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο κελί του, κάνοντας βρόγχο την κουβέρτα του, αλλά τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάτι σοβαρό και επέστρεψε στα κρατητήρια.

Οι έρευνες στην κατοικία του

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψή του, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές στην Αθήνα.

Ο τζιχαντιστής ομολόγησε και έτσι έγινε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στα Άνω Πατήσια κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα.

Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει δακτυλικά αποτυπώματα και υλικό από το σπίτι του και πλέον βρίσκονται υπό εξέταση.

Στο σπίτι του εντοπίστηκε πολύ «σκληρό» υλικό, το οποίο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι «φρικιαστικό».

Η δράση του

Ο 32χρονος σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, διέμενε έως το 2014 στη Δαμάσκο και στη συνέχεια μετέβη στην Τουρκία.

Εκεί, έκανε λαθρεμπόριο και έστελνε σε στελέχη του ISIS που μάχονταν στην πρώτη γραμμή ό,τι του ζητούσαν.

Εκείνοι με τη σειρά τους, του ανταπέδιδαν τις χάρες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ισλαμικό Κράτος είχε κάνει στο όνομά του ακόμη και φόνο.

Ακόμη, ο άνδρας φέρεται να έχει πραγματοποιήσει φόνους στο παρελθόν, καθώς λειτουργούσε ως πληρωμένος εκτελεστής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν. Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης».

Keywords
Τυχαία Θέματα