Συγκρότηση επιτροπής για τα οικονομικά στον τομέα της εκπαίδευσης

Σε συγκρότηση επιτροπής, που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της, με στόχο τα πορίσματά της να αποτελέσουν εργαλείο για την κρατική χρηματοδότηση, θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ο οποίος έκανε επίσης γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί σχέδιο νόμου για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.

Σύμφωνα

με τον υπουργό «υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης και θα ανακοινωθεί σε περίπου δέκα μέρες από τον πρωθυπουργό η συγκρότηση επιτροπής που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης και με βάση τα πορίσματά της θα υπάρξει δέσμευση ότι θα κλείσει η ψαλίδα των ανελαστικών δαπανών την επόμενη τριετία».

Ο υπουργός Παιδείας είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μαυρωτά, σχετικά με την υποχρηματοδότηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο υπουργός δεν αρνήθηκε ότι η κρατική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων είναι πολύ χαμηλή, σημείωσε, ωστόσο ότι για πρώτη φορά φέτος σταθεροποιείται με μια πολύ μικρή αύξηση και αυτό δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μαυρωτάς συμφώνησε από την πλευρά του με την ανάγκη αξιοποίησης της περιουσίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα