Συγκλονίζουν τα στοιχεία από τη φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική – Ασυνήθιστη «βουτιά» της θερμοκρασίας (video)

Πολύ μεγάλη – περίπου 160 χιλιόμετρα – ήταν η οριζόντια διάμετρος της λεγόμενης «υπερκυτταρικής» καταιγίδας που έπληξε καταστροφικά τη συγκεκριμένη περιοχήΟι ισχυρότατες ριπές ανέμου έφθασαν τα 132 χιλιόμετρα την ώραΟι κορυφές των νεφών ξεπέρασαν τα 13 χιλιόμετρα, ενώ υπήρξε σημαντική κεραυνική δραστηριότηταΠαρατηρήθηκε ασυνήθιστα απότομη πτώση της θερμοκρασίας, που έφθασε περίπου τους 7 βαθμούς Κελσίου μέσα σε μόνο δέκα λεπτά

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει το «meteo.gr» για τη φονική καταιγίδα που έπληξε τη Χαλκιδική το βράδυ της 10ης Ιουλίου. Υπενθυμίζεται

ότι κατά τη διάρκεια της καταιγίδας έχασαν την ζωή του επτά άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, πολύ μεγάλη – περίπου 160 χιλιόμετρα – ήταν η οριζόντια διάμετρος της λεγόμενης «υπερκυτταρικής» καταιγίδας που έπληξε καταστροφικά και θανατηφόρα τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ οι ισχυρότατες ριπές ανέμου έφθασαν τα 132 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του «meteo.gr», οι κορυφές των νεφών ξεπέρασαν τα 13 χιλιόμετρα, υπήρξε σημαντική κεραυνική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε ασυνήθιστα απότομη πτώση της θερμοκρασίας, που έφθασε περίπου τους επτά βαθμούς Κελσίου μέσα σε μόνο δέκα λεπτά.

Οι δορυφορικές μετρήσεις αλλά και δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκονται εγκατεστημένοι στη Χαλκιδική, είναι εντυπωσιακά.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα – με στόχο την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου και την ενημέρωση του κοινού – η επιστημονική ομάδα της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo.gr, που συνέλεξε και ανέλυσε δορυφορικές μετρήσεις, καθώς επίσης δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται ότι δορυφορικές εικόνες από το «μάτι» της καταιγίδας που έφερε η φονική κακοκαιρία, οδηγώντας στον θάνατο επτά ανθρώπους στη Χαλκιδική, δημοσίευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Θυμηθείτε μέσα και από σχετικά βίντεο το πώς εξήγησαν το φαινόμενο ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αλλά και ο Θεόδωρος Καρακώστας (ομότιμος καθηγητής μετεωρολογίας ΑΠΘ).

Keywords
Τυχαία Θέματα