Συγκίνηση στην πορεία για τον Ζακ – Πλήθος κόσμου με φωτογραφίες, μηνύματα και λουλούδια (εικόνες)

Εκατοντάδες άτομα, απλοί πολίτες, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙΚεντρικό σύνθημα ήταν: «Εγώ με τη βία δεν το είχα ποτέ», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο που ξεψύχησε ο 33χρονος και κατευθύνθηκαν προς το ΣύνταγμαΑρχικά η πορεία ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων

Πορεία με μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε

την Τρίτη στην οδό Γλάδστωνος όπου ο Ζακ Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Άτομα όλων των ηλικιών έδωσαν το «παρών» έξω από το κοσμηματοπωλείο ενώ το γέμισαν με λουλούδια, φωτογραφίες του Ζακ και μηνύματα.

Σε αυτή συμμετείχε πλήθος κόσμου, από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ.

Αρχικά η πορεία ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κεντρικό σύνθημα ήταν: «Εγώ με τη βία δεν το είχα ποτέ», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο που ξεψύχησε ο 33χρονος και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «ένας άνθρωπος δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας παρουσία άπραγων θεατών χωρίς να είναι απειλή. Η δίκαιη αυτοδικία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για το φρικιαστικό λιντσάρισμα και τον διασυρμό των ανθρώπων που κατατάσσονται στο περιθώριο και απειλούν τις βιτρίνες της ζωής των κανονικών ανθρώπων που ξεβολεύονται όταν κάτι τους χαλά την αισθητική».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα