Στον πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκαν τα πορίσματα του Συνήγορου του Πολίτη για το 2016

Αυξημένα, κατά 32%, ποσοστά των αναφορών που κατέθεσαν προς τα αρμόδια υπουργείαΟ Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή

Στη Βουλή παραδόθηκαν τα πορίσματα του Συνήγορου του Πολίτη για τα παράπονα και τις αναφορές που κατατέθηκαν στα αρμόδια υπουργεία το 2016.

Η κρίση που έπληξε την αγορά και τα εισοδήματα των Ελλήνων, αντικατοπτρίζεται στα

αυξημένα, κατά 32%, ποσοστά των αναφορών που κατέθεσαν προς τα αρμόδια υπουργεία, ο Συνήγορος του Καταναλωτή αλλά και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή, για το 2016.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της Έκθεσης της ανεξάρτητης αρχής για το περσινό έτος, η οποία παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής από τον Συνήγορο του Καταναλωτή, Λευτέρη Ζαγορίτη, οι αναφορές προς τα αρμόδια υπουργεία έφτασαν αθροιστικά, τις 7.609, σε ποσοστό δηλαδή ποσοστό 32% μεγαλύτερο από το 2015.

Όπως τόνισε προς τον κ. Βούτση ο κ. Ζαγορίτης, «η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στις υπηρεσίες που συνδέονται άμεσα με το οικογενειακό εισόδημα του καταναλωτή και δείχνει πόσο επιβάρυνε η κρίση και την αγορά και τα εισοδήματα».

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, επισήμανε επίσης πως στην εξωδικαστική επίλυση των προσφυγών βοήθησε και η καινούργια ευρωπαϊκή πλατφόρμα που άρχισε να λειτουργεί το 2016, αλλά και ο Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας, ο οποίος κυρώθηκε και συστηματοποιεί τη νομοθεσία και τις καινούργιες διατάξεις που θα είναι επωφελείς για την αγορά, τους προμηθευτές και τους καταναλωτές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή, καθώς, όπως είπε -παραλαμβάνοντας την Έκθεση- «σε μια εποχή που πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες προσφυγής των πολιτών στην Ανεξάρτητη Αρχή, ο Συνήγορος του Καταναλωτή προσφέρει μια επικουρική λειτουργία ιδιαίτερα αποτελεσματική».

Keywords
Τυχαία Θέματα