Στον ανακριτή παραπέμπει την υπόθεση Φιγιόν ο οικονομικός εισαγγελέας

Ο αρμόδιος εισαγγελέας κάλεσε τον ειδικό ανακριτή να αναλάβει τη διερεύνηση της αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του υποψηφίου για προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν.

Για την απόφαση των εισαγγελέων να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης Φιγιόν, ο οποίος κατά πολλούς αποτελούσε το φαβορί των γαλλικών εκλογών, αφορμή στάθηκε δημοσίευμα του γαλλικού Τύπου που πήρε γρήγορα διαστάσεις κι έγινε γνωστό ως «Penelopegate».

Με την παραπομπή της υπόθεσης

σε ειδικό ανακριτή, ο εισαγγελέας δίνει το «πράσινο φως» για την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, αφού ο ανακριτής έχει το δικαίωμα να ζητήσει την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών ή και την κατ’οίκον κράτηση των υπόπτων.

Ο δικαστικός λειτουργός θα μπορούσε να αποφασίσει να απορρίψει την υπόθεση, να θέσει τον ύποπτο υπό επίσημη έρευνα ή να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.

Δεν είναι σαφές εάν η έρευνα θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές, την 23η Απριλίου και 7η Μαΐου.

Η απόφαση του εισαγγελέα έγινε γνωστή ενώ ο Φιγιόν βρισκόταν σε προεκλογική συγκέντρωση κοντά στο Παρίσι.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Φιγιόν, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι η έρευνα που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του θα οδηγήσει στην αθώωση και των δύο.

Οι δικηγόροι του Φιγιόν εξέδωσαν την ανακοίνωση αυτή μετά την απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα να αναθέσει την έρευνα της υπόθεσης σε ανακριτή.

Η νομική ομάδα του πρώην πρωθυπουργού επανέλαβε επίσης την κριτική που έχει ασκήσει στη διαδικασία, τονίζοντας ότι οι διαρροές στα μέσα ενημέρωσης είναι απαράδεκτες.

Ο Φιγιόν αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι δέχεται επίθεση από τη γαλλική αριστερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα