«Στον αέρα» η ψηφοφορία στην ΠΓΔΜ – Δεν καταφέρνει ο Ζάεφ να βρει τα πολυπόθητα «80 κουκιά»

Συνεχίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία στη γειτονική χώραΣτις θέσεις τους εμμένουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευσηΆγνωστο αν θα γίνει σήμερα ή άλλη μέρα η ψηφοφορίαΚαταγγελίες αντιπολιτευόμενων βουλευτών για προσπάθειες δωροδοκίας

Κοινοβουλευτικού θρίλερ συνέχεια στην ΠΓΔΜ, με τη συζήτηση σχετικά με τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, να συνεχίζονται, αλλά τα «κουκιά» να μη βγαίνουν για τον Ζάεφ.

Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ

συνεχίζει σήμερα τη συνεδρίασή του, τόσο με την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση (VMRO-DPMNE) να εμμένουν στις θέσεις τους. Από τη μία η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ που θέτει ως ύψιστο στόχο την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και από την άλλη η αντιπολίτευση που χαρακτηρίζει μη αποδεκτή τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις συνταγματικές αλλαγές που υπαγορεύει.

Το ερώτημα βέβαια είναι πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία σχετικά με τις αλλαγές, καθώς μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει σαφές εάν αυτή θα γίνει με το τέλος της συζήτησης σήμερα, Παρασκευή, ή θα μετατεθεί για άλλη μέρα. Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται 2/3 της κοινοβουλευτικής δύναμης για να περάσει κάτι.

Καταγγελίες για χρηματισμό αντιπολιτευόμενων βουλευτών

Νωρίτερα σήμερα τουλάχιστον δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλαν απόπειρα δωροδοκίας από την κυβέρνηση, ώστε να ψηφίσουν σήμερα υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και έμμεσες απειλές από τη Δικαιοσύνη με σκοπό τον εξαναγκασμό προς την ίδια κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα