«Στοχευμένες χρηματοδοτήσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας»

Να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, τα οποία λειτούργησαν ως μηχανισμοί προώθησης ορισμένων συμφερόντων ζητά ο ΧαρίτσηςΣτόχος μας οι θέσεις πλήρους απασχόλησης

Σε στοχευμένες χρηματοδοτήσεις που θα πιάνουν τόπο και θα δημιουργούν θέσεις απασχόλησης με προοπτική και έναν ευρύτερο κύκλο εργασιών, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο «Ραδιόφωνο 24/7 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Τονίζει ότι στόχος είναι «ακόμη και στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης».

Ο

αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας επισήμανε ακόμη, ότι «ο δείκτης ανεργίας έχει υποχωρήσει αρκετά, αλλά όχι στα επίπεδα που θα θέλαμε, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε φτάσει σε ύψη πρωτόγνωρα για δυτική χώρα».

Σημείωσε ότι «η ανάπτυξη δεν παραγγέλλεται, ούτε διατάσσεται, αλλά χτίζεται μέρα τη μέρα και για αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι κλάδοι της βιομηχανίας που δημιουργούν θέσεις πλήρους απασχόλησης».

«Η ανταπόκριση από κοινωνικά στρώματα που ήταν αποκλεισμένα από την χρηματοδότηση και το γεγονός ότι νέοι επιστήμονες και ερευνητές μπορούν πλέον να καταθέτουν προτάσεις, δείχνει ότι κάτι αλλάζει» τόνισε ο Χαρίτσης.

«Η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, «απέφερε επιπλέον ρευστότητα 1,4 δισ. ευρώ» ενώ αντίθετα τα προηγούμενα χρόνια, «είχε δημιουργηθεί ένα παρασύστημα».

Ανέφερε επίσης, μιλώντας για τα θετικά του νόμου, ότι πλέον το 90% των επενδύσεων αφορούν σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ «η πλειονότητα των επενδυτών ζητεί άλλα κίνητρα -φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις- και όχι απευθείας χρηματοδότηση».

Σημείωσε τέλος ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν πέσει στην ελληνική οικονομία 11 δισ. κοινοτικά κονδύλια, και στάθηκε στη σημασία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, που πρέπει όπως είπε «να έχει συντονιστικό ρόλο και να καλύπτει ρευστότητα και ανάγκες που δεν καλύπτονται, ενώ τα πάντα πρέπει να γίνουν με προσοχή για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, τα οποία λειτούργησαν ως μηχανισμοί προώθησης ορισμένων συμφερόντων».

Keywords
Τυχαία Θέματα