Στο 4,375% φέρεται να κυμαίνεται η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου

Πληροφορίες από Λονδίνο για την απόδοση του ελληνικού ομολόγουΦέρεται να κυμαίνεται στο 4,375%

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λονδίνο που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία κατά τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών, η απόδοση του νέου πενταετούς ομολόγου φέρεται αρχικά να προσέγγιζε το 4,87%.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι θα προσεγγίσει το 4,375% με τάση περαιτέρω υποχώρησης.

Οι προσφορές

φέρεται να προσεγγίζουν τα 5,5 με 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών είναι η απόδοση να κυμανθεί κάτω από το 4,95% που ήταν η απόδοση του ομολόγου το 2014.

Χαιρετίζει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Την ικανοποίησή του για τη διάθεση κρατικών ομολόγων της Ελλάδας, εξέφρασε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε ότι η Αθήνα χρειάζεται τώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να προωθήσει πιο σθεναρά μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει έγκαιρα την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος.

«Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων ήταν και παραμένει ο στόχος του συνεχιζόμενου προγράμματος προσαρμογής. Χαιρετίζουμε έτσι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην αγορά βήμα-βήμα», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters

«Τώρα θα πρέπει να εδραιώσει τη μόλις ανακτηθείσα εμπιστοσύνη, να ενισχύσει περαιτέρω τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει την επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έγκαιρα», πρόσθεσε η ίδια.

Η μακροπρόθεσμη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η αξιοπιστία έχουν ουσιώδη σημασία για την εξασφάλιση της διαρκούς εμπιστοσύνης των αγορών, επέμεινε η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα