Στις Βρυξέλλες εν μέσω διαδηλώσεων ο Τραμπ για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Να τηρήσουν τον στόχο που έχει τεθεί επί των αμυντικών δαπανών τους, δαπανώντας το 2% του ΑΕΠ τους, θα ζητήσει ο Τραμπ από τα μέλη του ΝΑΤΟΔρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στις ΒρυξέλλεςΠρογραμματίζονται διαδηλώσεις κατά του αμερικανού προέδρου

Με το μήνυμα ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει να «μοιραστούν το βάρος», βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο της Βορειοατλαντικής συμμαχίας ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να γίνει «πραγματικά σκληρός» απέναντι στους συμμάχους της Ουάσινγκτον στο ΝΑΤΟ, απαιτώντας να τηρήσουν τον στόχο που έχει τεθεί επί των αμυντικών δαπανών τους, δαπανώντας το 2% του ΑΕΠ τους.

Ο Τραμπ πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή του στην έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο νέος πρόεδρος δεν θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο, αλλά στην αμερικανική πρεσβεία, η οποία απέχει λίγα μόνο μέτρα από το παλάτι και τα κτήρια της ΕΕ.

Τα μέτρα ασφαλείας στη βελγική πρωτεύουσα είναι δρακόντεια. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την έδρα του ΝΑΤΟ έχει αποκλειστεί. Δρόμοι έχουν κλείσει και για το μετρό ισχύουν ειδικές διαδρομές. Ακόμα και οι πτήσεις στο κοντινό αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ έχουν περιοριστεί.

Σύμφωνα με τη DW ορισμένοι ευρωπαίοι διπλωμάτες δείχνουν αρκετά ανήσυχοι για το πώς θα εξελιχθεί επί της ουσίας η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ.

Πολιτικά απέχει παρασάγγας από τον Γιούνκερ. Οι ευρωπαίοι θέλουν να μιλήσουν για το ελεύθερο εμπόριο, στο οποίο ο αμερικανός Πρόεδρος αντιτίθεται σθεναρά.

Στις Βρυξέλλες αναμένονται νέες διαδηλώσεις εναντίον του Τραμπ, στις οποίες υπολογίζεται ότι θα πάρουν μέρος 20.000 άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα