Στις κάλπες οι Καταλανοί – Τουλάχιστον δύο στους τρεις πήγαν να ψηφίσουν (εικόνες)

Τοπική κυβέρνηση εκλέγει η ΚαταλονίαΣύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, πρώτο κόμμα έρχεται το Κεντροαριστερό με 36-37 έδρεςΤο ψηφοδέλτιο του Πουτσδεμόν «Μαζί για την Καταλονία» περιλαμβάνει μέλη του κόμματός του, του PDeCAT, και ορισμένους ανεξάρτητους

Στις κάλπες μετέβησαν τουλάχιστον τα 2/3 των καταλανών ψηφοφόρων, έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου να συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται στην ισπανική

περιφέρεια και θα καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον του αυτονομιστικού κινήματος.

Ειδικότερα, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 68,32% στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας), υψηλότερο κατά 5% και πλέον σε σχέση με την προσέλευση στις κάλπες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όπου είχε καταγραφθεί την ίδια ώρα ποσοστό 63,12%.

Αντίθετα με το 2015, η σημερινή ημέρα είναι εργάσιμη στην Καταλονία επομένως πολλοί Καταλανοί ενδέχεται να πάνε να ψηφίσουν τις δύο τελευταίες ώρες πριν από το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Το τελικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να φθάσει σχεδόν το 75%.

5,5 εκατομμύρια Καταλανοί προσέρχονται στις κάλπες

Περίπου 5,5 εκατομμύρια Καταλανοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για μια εκλογική αναμέτρηση που αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι μετά τις δραματικές εξελίξεις που ακολούθησαν το δημοψήφισμα.

Ένα έξιτ πολ της περιφερειακής εφημερίδας La Vanguardia αναμένεται περίπου την ίδια ώρα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν δύο ώρες αργότερα και τα τελικά αποτελέσματα μετά τα μεσάνυχτα.

Cola a minutos de que comience la votación #21Den la escuela Ramon Llull #Barcelona. La mayoría recuerda el #1Oct #21D pic.twitter.com/aIiXCfDVGk

— Alfonso Congostrina (@alfcongostrina) 21 Δεκεμβρίου 2017

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των 68 εδρών και θα απαιτηθούν μετεκλογικές συνεργασίες. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, πρώτο κόμμα έρχεται το Κεντροαριστερό με 36-37 έδρες ενώ καταλυτικό ρόλο θα έχουν οι αναποφάσιστοι.

#Catalonia #Cataluña #21D
Feedback/The National
Seats projection:

JxCat+ERC+CUP (Pro-Ind): 67-70 seats
Cs+PSC+PP: 54-59
CECPod: 10

Absolute Majority: 68 seats
Fieldwork: 12-20 Dec
Sample Size: 1000 pic.twitter.com/AdYkhUSQ15

— ElectReport (@ElectReport) 21 Δεκεμβρίου 2017


Ο Κάρλες Πουτσδεμόν, έκανε την προεκλογική εκστρατεία του από ένα ξενοδοχείο στην περιφέρεια της Μπριζ, στο βορειοδυτικό Βέλγιο. Το ψηφοδέλτιο του Πουτσδεμόν «Μαζί για την Καταλονία» περιλαμβάνει μέλη του κόμματός του, του PDeCAT, και ορισμένους ανεξάρτητους.

Keywords
Τυχαία Θέματα