Στις δικαστικές αίθουσες των Ιωαννίνων ανοίγει πάλι η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο των ΙωαννίνωνΗ δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη ωστόσο διεκόπη εξαιτίας της πληθώρας υποθέσεων

Επανέρχεται στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη που είχε συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο των Ιωαννίνων και στο εδώλιο κάθεται ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Δείτε επίσης: Υπόθεση Γιακουμάκη: Ένοχος ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής – Αθώος ο

Μαρκογιαννάκης

Δείτε επίσης: Ανοίγει και πάλι η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη ωστόσο, όπως μεταδίδει το cretapost – έγινε η εκφώνηση και στη συνέχεια διεκόπη εξαιτίας της πληθώρας υποθέσεων που είχαν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μέσα στην μέρα.

Δείτε επίσης: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Γιακουμάκη: Τον σκότωσαν εννιά παιδιά. Υπάρχει βίντεο

Δείτε επίσης: Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Υπενθυμίζεται ότι ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, είχε κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ αθωώθηκαν η υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η υπεύθυνη της εστίας κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βασανισμού του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στον πρώην διευθυντή της σχολής επιβλήθηκε η ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Στο δικαστήριο είχε καταθέσει η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του νεαρού σπουδαστή από το Ρέθυμνο, που είχε εντοπιστεί νεκρός μετά από ένα μήνα αναζητήσεων, καθώς και πλήθος μαρτύρων, σπουδαστών και εργαζομένων στην Γαλακτοκομική Σχολή για τις συνθήκες που επικρατούσαν και για την βία που ασκούνταν σε βάρος του 20χρονου από άλλους σπουδαστές και ειδικά από την παρέα των Κρητικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα