Στην τελική ευθεία τα έργα στα Τέμπη – Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων (εικόνες)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια του έργου των σηράγγων στα Τέμπη, το οποίο αναμένεται να φέρει ριζικές αλλαγές στα δεδομένα σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή. Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 31 Μαρτίου.

Τα έργα βρίσκονται στην τελική ευθεία, καθώς όπως επισημαίνει το onlarissa.gr, αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελικές δοκιμές των συστημάτων εξαερισμού, ενώ οι σήραγγες αναμένεται να παραδοθούν στις 3 Απριλίου.

Όπως μεταδίδει το ypodomes.com, η λειτουργία του τμήματος Ευαγγελισμός – Σκοτίνα αναμένεται να ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου, ενώ έχουν

ήδη αρχίσει οι διαδικασίες παράδοσης της μεγάλης σήραγγας των Τεμπών (6 χλμ), καθώς και ακόμη 2 (Τέμπη, Πλαταμώνας). Το έργο αυτό αναμένεται να σημάνει τη μείωση στο 1/2 του χρόνου μετακίνησης στο εν λόγω οδικό τμήμα.

Προστίθεται πως οι εργασίες τον Ιανουάριο του 2017 βρίσκονταν στο 95,5%, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.

Λίγα λόγια για τη Σήραγγα Τεμπών

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οδική σήραγγα, τόσο της χώρας όσο και των Βαλκανίων, καθώς έχει μήκος 6 χιλιομέτρων. Στο νέο τμήμα, συμπεριλαμβάνονται δύο δίδυμες σήραγγες στα Τέμπη, μήκους 2 και 6 χιλιομέτρων, καθώς και ακόμη μία στον Πλαταμώνα μήκους 2,7 χιλιομέτρων. Επίσης, στην κατασκευή του έργου συνυπολογίζονται και 14 χιλιόμετρα ανοιχτής οδοποιίας, 17 χιλιόμετρα δευτερευουσών οδών, 22 γέφυρες, 5 νέοι ανισόπεδοι κόμβοι, κτίρια εξυπηρέτησης σηράγγων και τέλος, 5 νέοι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ανά κατεύθυνση.

Πηγή φωτογραφιών: aegeanmotorway.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα