Στην ελληνίδα μητέρα του αφιέρωσε ο σπουδαίος Ντεσπλά το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής (video)

Από τους μεγάλους νικητές της βραδιάς των Όσκαρ ήταν και ο
Αλεξάντρ Ντεσπλά, γάλλος συνθέτης, ελληνικής καταγωγής, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής για το soundtrack της ταινίας «Η Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

«Ευχαριστώ, είναι καταπληκτικό! Η μητέρα μου γίνεται 90 φέτος, και νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη. Είναι Ελληνίδα, παρεμπιπτόντως», ανέφερε ο σπουδαίος

συνθέτης στον λόγο του, αφιερώνοντας το χρυσό αγαλματίδιο στην ελληνίδα μητέρα του.

Αυτή ήταν η ένατη υποψηφιότητα του συνθέτη. Το πρώτο του Οσκαρ το κέρδισε το 2014.

Το Οσκαρ για τον Ντεσπλά ήρθε μετά τη Χρυσή Σφαίρα και το βραβείο BAFTA.

Ο ιδιος ανέλαβε τη σύνθεση και την παραγωγή της μουσικής της ταινίας του Ντελ Τόρο, με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου.

Μεταξύ των υπολοίπων μουσικών που έχει συνθέσει, περισσότερο δημοφιλή είναι στις ταινίας «Χάρι Πότερ: Οι Κλήροι του Θανάτου» – Μέρος 1 και «Οι Κλήροι του Θανάτου 2».

Έχει γράψει επίσης τη μουσική για το «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», το «Ο Λόγος του Βασιλιά», το «Επιχείρηση: Argo» και «Το Παιχνίδι της Μίμησης».

Για το συγκεκριμένο βραβείο διαγωνίζονταν επίσης, ο Κάρτερ Μπέργουελ για τη μουσική στην ταινία Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι του Μάρτιν ΜακΝτόνα, ο Χανς Τσίμερ για τη Δουνκέρκη του Κρίστοφερ Νόλαν, ο Τζόνι Γκρίνγουντ για τη μουσική στην Αόρατη Κλωστή του Πολ Τόμας Άντερσον και ο Τζον Γουίλιαμς για το Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi του Ράιαν Τζόνσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα