Στη Βουλή συμπληρωματικά στοιχεία για νέο σκάνδαλο στον χώρο της Υγείας

Στη Βουλή, διαβιβάστηκαν συμπληρωματικά στοιχεία για ακόμα ένα σκάνδαλο που έχει σχέση με τον χώρο της Υγείας και φέρεται να προξένησε ζημία 15,2 εκατομμύρια ευρώ στον ΕΟΠΥΥ.

Η διαβίβαση των συμπληρωματικών εγγράφων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με το news247, ανακοινώθηκε σήμερα από τη Βουλή

και έγινε επίσης γνωστό ότι τα στοιχεία θα συσχετιστούν με παλαιότερη δικογραφία η οποία έχει φτάσει στη Βουλή από τον Δεκέμβριο του 2017. Η διερευνώμενη υπόθεση αφορά σκάνδαλο υπερκοστολόγησης υγειονομικού υλικού του ΕΟΠΥΥ ύψους 15 εκατ. ευρώ που διαπιστώθηκε από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Το έγγραφο της εισαγγελίας αναφέρεται στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά πρώην μελών της διοίκησης του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΕΟΠΥΥ για απιστία κατά την υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό διαβιβαστικό της δικογραφίας αφορά τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λοβέρδου, Γιάννη Βρούτση, Μάριου Σαλμά και Φίλιππου Σαχινίδη.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλή, Υγείας,vouli, ygeias