«Σταυροφορία» για το Άγιο Φως

O Μπαλαούρας έκανε λόγο για «κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου»Ο Δημήτρης Καμμένος τον χαρακτήρισε «αγωνιστή-βολεμένο» και «αθεόφοβο»Ο Γιάννης Λαγός απάντησε με τραμπουκισμούς

Σε πολιτικό θέμα έχει εξελιχθεί η μεταφορά του Άγιου Φωτός από τη Ιερουσαλήμ στην Αθήνα μετά την επιστολή της Ένωσης Aθέων, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για το κόστος μεταφοράς του από τα κόμματα της Βουλής.

Η

δήλωση Μπαλαούρα…

Πρώτος λοιπόν, αναφέρθηκε στο ζήτημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ένωσης Αθέων έκανε λόγο για ένα «κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου», υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να το ενισχύουμε.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή το 2015 για το Άγιο Φως, κάνοντας τότε λόγο για «οπισθοδρομικό έθιμο».

«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας θέτοντας παράλληλα και την παράμετρο του κόστους.

… και οι αντιδράσεις

Οι αρκετά «προοδευτικές» ιδέες του Μπαλαούρα δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες από πιο «συντηρητικούς» βουλευτές.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, εξαπέλυσε «επίθεση» εναντίον του Μπαλαούρα χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του απαράδεκτες και χαρακτηρίζοντας τον ίδιο ως «αγωνιστή-βολεμένο» και «αθεόφοβο».

«Πρόκειται για μια αδικαιολόγητη και προκλητική επίθεση κατά της Ορθοδοξίας που αυτό το διάστημα βάλλεται συνεχώς και προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων Χριστιανών λίγες μέρες πριν το Πάσχα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καμμένος με ανακοίνωση του.

Παρούσα και η Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή, η προστάτιδα των ιδανικών του χριστιανισμού, όπως η αγάπη στο συμπολίτη, σαφώς δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το όλο ζήτημα και απάντησε με τους γνωστούς της τραμπουκισμούς.

Ο Γιάννης Λαγός, σε ένα από τα γνωστά του βίαια παραληρήματα στη Βουλή, αφού απείλησε τους πάντες μέσα στο Κοινοβούλιο, στράφηκε και εναντίον του Μπαλαούρα.

«Ποιος είναι αυτός ο άθεος, ο αστείος ο Μπαλαούρας που θα τολμήσει να μιλήσει για την Ελλάδα, για το Άγιο Φως και ότι δεν πρέπει να το φέρνουμε στην πατρίδα μας. Είστε μπολσεβίκοι και πολιτικά καθάρματα», ανέφερε ο Λαγός ωρυόμενος.

Τα χριστιανικά του «επιχειρήματα» του παραλίγο να μας πείσουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα