Σταματάει την απεργία δίψας ο Δημάκης – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσειςΣταματά την απεργία δίψαςΔιαβεβαίωσαν ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο

Σταματά την απεργία δίψας ο Βασίλης Δημάκης καθώς του δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη, ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο

Πανεπιστήμιο.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης διέκοψε την απεργία πείνας και δίψας και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του υπουργείου και ιδίως η διευθύντρια του νοσοκομείου κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και επισημαίνει ότι αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το αίτημα του κρατούμενου για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες του νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται.

Ο Βασίλης Δημάκης πραγματοποίησε απεργία πείνας και δίψας, καθώς το συμβούλιο των φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις.

Ο 29χρονος, σήμερα, Βασίλης Δημάκης είχε ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 14 Μαρτίου, ενώ προχώρησε και σε απεργία δίψας από τις 6 Απρίλη, όταν απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα του για εκπαιδευτική άδεια.

Ο «ληστής με τα Καλάσνικοφ», είναι γνωστός στην κοινωνία της Πάτρας, καθώς αποφοίτησε και μάλιστα με άριστα (19,9) από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Πατρών στην πλατεία Βουδ, το 2016.

Την περίοδο εκείνη κρατείτο στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, εκτίοντας την ποινή που του έχει επιβληθεί για ληστείες. Μάλιστα, όταν έδινε απολυτήριες εξετάσεις στο σχολείο, τον Ιούνιο του 2016, ολόκληρη η περιοχή αστυνομοκρατείτο, ενώ τα ρεπορτάζ της εποχής έλεγαν ότι ο Βασίλης Δημάκης, ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς και δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα