Σπίρτζης: Να αναλάβουν ευθύνες όσοι προωθούσαν διαγωνισμό για την Πατρών – Πύργου, χωρίς έγκριση

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα είχε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως είπε ο Απόστολος Κατσιφάρας «βάλαμε πάνω στο τραπέζι όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας και είχαμε μια παραγωγική συνεργασία».

Ειδικότερα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το έργο της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου

και ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι βγήκε σε διαγωνισμό και το τέταρτο τμήμα και τον επόμενο μήνα το ίδιο θα ισχύσει για την πέμπτη εργολαβία. Επίσης ανέφερε ότι σε περίπου 15 μέρες θα είναι έτοιμη η μελέτη κόστους – οφέλους για να υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή ενώ αρχές Μαΐου θα υπογραφούν συμβάσεις και με τους οκτώ προσωρινούς μειοδότες των δημοπρασιών.

Ακόμη πρόσθεσε ότι «αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους, είναι όσοι ήταν να κάνουν το διαγωνισμό για την Πατρών – Πύργου, χωρίς έγκριση από πουθενά».

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών συζήτησε μεταξύ άλλων με τον περιφερειάρχη το θέμα του φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, καθώς και την προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων στις παραλιακές περιοχές από την Πάτρα μέχρι και την Αιγιάλεια.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι η συνεργασία δίνει λύσεις, και πρόσθεσε: «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις για ορισμένα θέματα αλλά εμείς θα κοιτάμε πάντα το μέλλον και τη διάθεση να βρούμε τις λύσεις.»

Ακόμη ο περιφερειάρχης έθεσε μεταξύ άλλων και την προώθηση του έργου του σιδηροδρόμου από Πάτρα προς Καλαμάτα, την αναβάθμιση του οδικού άξονα στο τμήμα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, την ολοκλήρωση της Αμβρακίας οδού, καθώς και την αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου.

Απαντώντας ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι «να πάρουν πρώτα μια ανάσα η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Κορίνθου και της Ιονίας οδού και τα άλλα θα προχωρήσουν με βάση τα χρονοδιαγράμματα και τους συγκεκριμένους πόρους που έχουμε να διαχειριστούμε». Παράλληλα ανέφερε ότι αυτόν τον καιρό είναι σε προτεραιότητα η σιδηροδρομική υποδομή και το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, ενώ όσον αφορά στη συνεργασία με τους φορείς επισήμανε ότι «δεν έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε τις ψεύτικες διαβουλεύσεις που γίνονταν στο παρελθόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα