Για πρόοδο στο εδαφικό κάνει λόγο ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στην πιο κρίσιμη φάση τους εισέρχονται πλέον οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Οι αντιπροσωπείες ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων συνεχίζουν σήμερα τις συζητήσεις στη Γενεύη σε επιμέρους ζητήματα ενώ έχει τεθεί επιτάπητος το κρίσιμο θέμα του εδαφικού.

«Υπάρχει πρόοδος καθώς είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά, που βρισκόμαστε στο παρά ένα για ανταλλαγή χαρτών με βάση αυτά που συμφωνούνται ανάμεσα στους δύο ηγέτες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ενημέρωσε

παράλληλα ότι θα συναντηθούν εκ νέου Αναστασιάδης και Ακιντζί και θα συνεχίσουν τη συνομιλία τους για το εδαφικό και αν συμφωνήσουν, τότε κάθε πλευρά θα υποβάλλει το δικό της χάρτη τους οποίους θα εξετάσουν εμπειρογνώμονες αν ανταποκρίνονται σε ότι έχει συμφωνηθεί.

Επίσης ανάφερε ότι συζητείται το θέμα της διακυβέρνησης ενώ έχει σημειωθεί πρόοδος και στον τρόπο που θα τροποποιείται το Σύνταγμα.

Την πεποίθησή του ότι θα παρουσιαστούν «χάρτες» εξέφρασε νωρίτερα και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, φτάνοντας στο κτίριο όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις.

Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη διαβούλευση υπό την αιγίδα του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και παρουσία αντιπροσωπείας της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα