Σκέψεις για μείωση από 25% σε 10% στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στη θεραπεία της ψωρίασης

Μετά από αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, το υπουργείο Υγείας εξετάζει την ένταξη της ψωρίασης στην κατηγορία των δυσίατων νοσημάτων.

Συγκεκριμένα, το αίτημα βρήκε θετική ανταπόκριση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και αναμένεται η σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Θετική, επίσης ήταν η πρώτη αντίδραση στο αίτημα του Συλλόγου «Επιδέρμια» για τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασθενών στο κόστος θεραπείας από 25% σε 10% σε τοπικά και συστηματικά σκευάσματα. Ακόμη το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε για την άμεση

εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και των μητρώων ασθενών αναφορικά με την ψωρίαση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Παναγιώτα Μήτρου, MD, PhD Παθολόγος, συνεργάτης του γενικού γραμματέα υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια ημερίδας με τίτλο «Forum Ανταλλαγής Απόψεων για την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αρθρίτιδα», που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

Στην ημερίδα παρουσιάσθηκε το ψήφισμα WHA67.9 για την Ψωρίαση και η Παγκόσμια Έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ψωρίαση με σκοπό την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των εταίρων της Υγείας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψωρίαση στη χώρα μας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα