Χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου και 210.000 λυκείου, έδωσαν το παρών στους αγιασμούς της χώραςΠηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωναν ότι όλα είναι στη θέση τους40 νέα σχολεία θα καλύψουν παραπάνω από 5.000 μαθητές

Χτύπησε σήμερα, το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για χιλιάδες μαθητές και το επίκεντρο της προσοχής είναι στραμμένο σ’ αυτούς.

Την τιμητική τους όπως κάθε χρόνο είχαν τα πρωτάκια με

τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της νέας τους ζωής.

573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δάσκαλοι και καθηγητές έδωσαν το παρών στους σημερινούς αγιασμούς ανά την Ελλάδα.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωναν ότι όλα είναι στη θέση τους: Από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι με αυτές τις 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών, αριθμός που αποτελεί επίσης ρεκόρ, έχουν καλυφθεί τα κενά των δημοτικών σχολείων σε τέτοιο βαθμό, ώστε δίδεται η δυνατότητα να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή ο θεσμός των ολοήμερων. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν καλυφθεί τα κενά των βασικών ειδικοτήτων (μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι κ.λπ.) και εντός του Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν και οι δευτερεύουσες ειδικότητες.

Για «τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για μία ομαλή και δημιουργική χρονιά» έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη:

Με 40 νέα σχολεία ξεκινάει η σχολική χρονιά – Θα καλύψουν παραπάνω από 5.000 μαθητές

«Βουβό» έμεινε σήμερα το κουδούνι στο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας, στα Διαπόντια Νησιά

Αγιασμός με «παρατράγουδα» στην Πάτρα

Νέα σχολική χρονιά για μία και μοναδική μαθήτρια στην Αμοργό

Keywords
Τυχαία Θέματα