Σημάδια ότι έχεις υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αναγνωρίζεις και να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα τόσο τα δικά σου όσο και των άλλων.

Σύμφωνα με το Psychology Today, η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να αποτελείται από τρία μέρη: το να συνειδητοποιείς τα συναισθήματά σου, να τα αξιοποιείς για να επιλύεις προβλήματα και να τα διαχειρίζεσαι ώστε να μπορείς ακόμα και να καθησυχάζεις και να βοηθάς τους γύρω σου.

Η συναισθηματική νοημοσύνη δεν σχετίζεται με το IQ. Η υψηλή, όμως, συναισθηματική ευφυία είναι σημαντική για τη σύναψη

ισχυρών και υγιών σχέσεων τόσο επαγγελματικών όσο και κοινωνικών.

Ποια είναι, όμως, τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος έχει υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη;

Αποδέχεσαι την κριτική χωρίς θυμό, χωρίς να κατηγορείς τον άλλον και χωρίς να τον απορρίπτεις. Αυτό σημαίνει πως αποδέχεσαι ότι μπορείς να κάνεις και λάθη.«Αγκαλιάζεις» την αλλαγή. Δεν φοβάσαι την αλλαγή και είσαι πάντα πρόθυμος να προσαρμοστείς στις νέες καταστάσεις.Μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου.Σκέφτεσαι πώς οι αντιδράσεις σου θα επηρεάσουν τους άλλους. Σκέφτεσαι επίσης τα θετικά και τα αρνητικά σε κάθε κατάσταση πριν αντιδράσεις.Δεν προσβάλλεσαι εύκολα, καθώς αισθάνεσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και για το ποιος είσαι.Δεν κολλάς στις αρνητικές σκέψεις και αφήνεις τα λάθη πίσω σου, εστιάζοντας στα θετικά.Δεν κρατάς κακία, καθώς αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.Ενδιαφέρεσαι για τους άλλους ανθρώπους.
Keywords
Τυχαία Θέματα