«Σφίγγα» ο Παπανδρέου για αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής

Σε «θρίλερ» τείνει να εξελιχθεί η ιστορία με την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, υπόθεση η οποία είναι ικανή να επιφέρει σοβαρές αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής.

«Όλα εν ευθέτω χρόνω» ήταν η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου σε ερώτηση εάν θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο

κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «η Αχαΐα δεν είναι για μένα απλά μια εκλογική περιφέρεια, είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου, μια πατρίδα αγώνων».

Το μεγάλο «αγκάθι» όμως με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η Φώφη Γεννηματά, είναι το ότι στη συγκεκριμένη περιφέρεια εκλέγεται ένας εκ των στενότερών της συνεργατών, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σημειώνεται ότι στην Αχαΐα το ΚΙΝΑΛ με τα σημερινά δεδομένα εκλέγει έναν μόνον βουλευτή. Έτσι, με δεδομένο ότι ο κ. Παπανδρέου, ως πρώην πρωθυπουργός, εκλέγεται χωρίς σταυρό. Αυτό σημαίνει ότι ο στενός συνεργάτης της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θα μείνει εκτός Βουλής στην περίπτωση που «κλειδώσει» η υποψηφιότητα Παπανδρέου στην Αχαΐα.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα διακινήθηκαν σενάρια, σύμφωνα με τα οποία αντιπροτάθηκε στον πρώην πρωθυπουργό η μετακίνησή του στην Εύβοια, περιφέρεια που -ωστόσο- δεν είναι σίγουρο ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να εξασφαλίσει έδρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα