ΣΕΠΕ: Η χώρα χρειάζεται ένα «τεχνολογικό σοκ» για την υπέρβαση της κρίσης (εικόνες)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του για το 2017 έκοψε σήμερα Τρίτη σε ειδική εκδήλωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Τάσος Τζίκας στην ομιλία του εξέφρασε την ικανοποίηση του κλάδου για την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, κάτι το οποίο ήταν και αίτημα του ΣΕΠΕ για μεγάλο διάστημα. «Η ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί να καθυστερήσει», τόνισε ο κ. Τζήκας, ενώ χαρακτήρισε

ελπιδοφόρο το γεγονός ότι μετά από επτά χρόνια κρίσης, η πληροφορική είναι ζωντανή και δραστήρια.

«Η Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει την κρίση εάν δεν υποστεί ένα ‘τεχνολογικό σοκ’», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ. Τέλος, υπογράμμισε ότι η χώρα διαθέτει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και ο Σύνδεσμος αναλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για ανέργους, οι οποίοι θα μπορέσουν να προσφέρουν σε ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Στην κοπή της πίτας, την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Εσωτερικών Όλγα Γεροβασίλη, καθώς ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Στον χαιρετισμό της, η κα Γεροβασίλη σημείωσε ότι η ανάγκη οδήγησε στην ίδρυση του αρμόδιου υπουργείου για την ψηφιακή πολιτική, εκφράζοντας όπως είπε η ίδια, και τη βούληση του υπουργού Ν. Παππά στο ζήτημα. Για το δικό της υπουργείο, η κα Γεροβασίλη σημείωσε ότι μέσω της κοινωνίας της πληροφορίας υλοποιούνται προγράμματα με σκοπό την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, όχι μόνο σε θέματα δημοσίου αλλά κυρίως στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, προσθέτοντας ότι μέχρι τέλος του έτους τα πληροφορικά συστήματα του υπουργείου θα είναι έτοιμα για παράλληλη πορεία με τον ΣΕΠΕ.

«Η χώρα είναι συνεπής προς τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ και τους θεσμούς για την εξέλιξη των τεχνολογικών της υποδομών, ενώ ήδη εκδόθηκε η πρώτη πρόσκληση σε φορείς για την κατάθεση προτάσεων για προγράμματα χρηματοδότησης», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Γιάννης Ταφίλης.

Από πλευράς ΝΔ, η τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής του κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε για τη θέση της ΝΔ ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα και υπογράμμισε ότι το κράτος πρέπει να σταματήσει να ορθώνει εμπόδια για να υπάρξει επιτέλους έξοδος από την κρίση. Η κα Ασημακοπούλου πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εκφράσει έντονη αντιπολιτευτική δράση στο θέμα των ραδιοτηλεοπτικών ζητημάτων και της πολυφωνίας, αλλά θα προσφέρει την συναίνεσή του στα θέματα ψηφιακής πολιτικής.

«Πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα τα πράγματα» είπε κλείνοντας η βουλευτής της ΝΔ «καθώς η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ η βραδιά έκλεισε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων στις εταιρείες που βραβεύτηκαν στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα