Σε υπόγειο μπαρ και γιαπωνέζικο οι δύο προτάσεις Σόιμπλε για Grexit

Δύο φορές και μάλιστα τη μία σε υπόγειο μπαρ και την άλλη σε μεταμοντέρνο γιαπωνέζικο εστιατόριο, πρότεινε την επιλογή του Grexit ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως αναφέρεται σε αφιέρωμα της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung».

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τον

πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ως «απαιτητικό, αλλά έγκυρο και αξιόπιστο συνομιλητή», αποκάλυψε πως το ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τέθηκε δύο φορές από τον Σόιμπλε.

«Η πρώτη φορά ήταν στο Βερολίνο στις αρχές Ιουλίου 2011, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου στο υπουργείο οικονομικών, με το πρώτο πρόγραμμα στήριξης να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο», δήλωσε και πρόσθεσε πως η σχετική συνάντηση έγινε σε ένα μεταμοντέρνο γιαπωνέζικο εστιατόριο στο Βερολίνο.

Η δεύτερη φορά που ο Σόιμπλε έκανε πρόταση στον ίδιο για Grexit, έγινε τον Σεπτέμβριο του 2011, την παραμονή του ECOFIN, στο υπόγειο μπαρ του ξενοδοχείου Monopol, στο Βόρσκλαβ της Πολωνίας. «Εκεί, ήμασταν μόνοι με έναν συνεργάτη ο καθένας. Αρνήθηκα την πρόταση και το αποδέχθηκε», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα