Σε βαρύ κλίμα το τελευταίο αντίο στον 11χρονο Μάριο (εικόνες)

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 11χρονο ΜάριοΤι δηλώνει ο Δήμαρχος Αχαρνών για την τραγωδίαΕυθύνες έχει και η αστυνομία, λέει συνδικαλιστής αστυνομικός

Το τελευταίο αντίο στον 11χρονο Μάριο, που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα, λένε αυτή την ώρα συγγενείς και φίλοι.

Πλήθος κόσμου, γνωστών και αγνώστων της οικογένειας του 11χρονου, έφτασε στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας στο Μενίδι για να του πουν το ύστατο αντίο.

Το χρονικό

Ο 11χρονος Μάριος βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο 6ο δημοτικό σχολείο Μενιδίου, την ώρα της σχολικής γιορτής.

Σύμφωνα με

όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, κατά τη νεκροτομή, αποκαλύφθηκε ότι το παιδί έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.

Αρχικά όπως έγινε γνωστό στην εκπομπή του «Καλημέρα Ελλάδα», ο 11χρονος λιποθύμησε και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Τελικά όμως, έγινε γνωστό ότι το παιδί είχε βολίδα στο κεφάλι, ενδεχομένως από αδέσποτη σφαίρα.

Σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες

Μέχρι στιγμής στην περιοχή έχουν γίνει τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά, 31 προσαγωγές ατόμων και 22 κατ΄ οίκον έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα από 250 αστυνομικούς ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη, λέει ο Δήμαρχος Αχαρνών

Ο δείκτης παραβατικότητας στο δήμο μου είναι δυστυχώς υψηλός σημειώνει σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Aχαρνών μιλώντας στον Real Fm.

«Το συμβάν αυτό είναι τρομερό, μας έχει όλους συγκλονίσει, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι πρόδηλο ότι ο δήμος μας αντιμετωπίζει σύνθετα προβλήματα. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χρειαζόμαστε τη βοήθειά όλων για την ανάδειξη του μεγέθους του προβλήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσαβός στην παρέμβασή του.

Παράλληλα εξήγησε ότι έχει προβεί στην υπογραφή από κοινού συμφώνου συνεργασίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο δεν είναι ο αρμόδιος προκειμένου να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το επιχειρησιακό κομμάτι. Ομως, ο δήμαρχος πρόσθεσε πως όσα συμβαίνουν στην περιοχή καθημερινά είναι τραγικά και πως θα πρέπει το πρόβλημα άμεσα να αντιμετωπιστεί.

«Ανεξάρτητα από τις αρμοδιότητες που έχει ο καθένας, γνωρίζουν όλοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος. Υπάρχουν προβλήματα, που πρέπει η Πολιτεία να τα αντιμετωπίσει συντεταγμένα. Είναι κρίμα που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή υπό το βάρος ενός αδικοχαμένου παιδιού», κατέληξε.

Συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.: Ευθύνες της αστυνομίας για την τραγωδία στο Μενίδι

«Να μην κοροϊδευόμαστε. Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο δήμος τι συμβαίνει στην περιοχή. Αν έχει ζητήσει βοήθεια της αστυνομίας και δεν έχει πάει να εξαρθρώσει την εγκληματική οργάνωση στους καταυλισμούς, ποιος έχει την ευθύνη; Είναι ευθύνη της αστυνομίας στα όρια του ηθικού αυτουργού», τόνισε ο κ. Κρικέτος, μιλώντας στον Real Fm για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου αγοριού, που τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα, την ώρα σχολικής γιορτής, το βράδυ της Πέμπτης.

«Αν δίπλα στους καταυλισμούς έμενε κάποιος επώνυμος, θα είχαν καθαρίσει την περιοχή. Η Δυτική Αττική είναι άτυχη, καθώς δεν έχει κάποιον επώνυμο στην περιοχή, αλλά απλούς πολίτες, με αποτέλεσμα η περιοχή να εγκαταλειφθεί. Εδώ πουλάνε τα ναρκωτικά, όπως οι φούρνοι το ψωμί» συμπλήρωσε ο κ. Κρικέτος και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο αρχηγός της αστυνομίας. «Χάθηκε ένα παιδί, πότε παραιτείται κάποιος;», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα