Σε συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα καλεί το ΠΑΜΕ ενόψει ΔΕΘ

«Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση – Αγώνας για ανατροπή». Με αυτό το σύνθημα το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ενόψει των

εγκαινίων της ΔΕΘ.

Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει μία μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους «κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση»!

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, «η βασική διαχωριστική γραμμή που καθορίζει την οργάνωση της πάλης, την ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης, την κλιμάκωση της επίθεσης είναι: «Ή εμείς ή τα μονοπώλια! Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων. Η εργατική – λαϊκή οικογένεια έχει ήδη χρεοκοπήσει εξαιτίας της οξυμένης επίθεσης των επιχειρηματικών ομίλων στο δικαίωμα στη δουλειά, στους μισθούς και τις συντάξεις, στα δικαιώματα στην Υγεία και την Παιδεία».

Σημειώνει ότι «το νέο μοντέλο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, που με θρασύτητα αναφέρουν, δεν είναι για εμάς. Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο, που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση, έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας εργασιακές συνθήκες ζούγκλας με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα».

Κάλεσμα για συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, απηύθυναν επίσης η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα