Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (video)

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τυλιγμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών στις 7 το πρωίΗ τελετή θα γίνει με την απόδοση στον εκλιπόντα τιμών εν ενεργεία πρωθυπουργούΜε C-130 θα φτάσει η σορός στα Χανιά

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών εκτίθεται, από τις 7 το πρωί, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σκεπασμένη με την ελληνική σημαία.

Τις πρώτες τιμές στον πρώην πρωθυπουργό απέδωσαν

η οικογένειά του, καθώς και τιμητικό άγημα. Στις 15:00, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Εμφανώς συγκινημένη και καταβεβλημένη έφτασε, πριν από τις 7 το πρωί, η Ντόρα Μπακογιάννη στηριζόμενη σε πατερίτσα και συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Η δοξολογία άρχισε, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Από τα ξημερώματα παραμένει κλειστή η οδός Μητροπόλεως, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται παραταγμένοι και στις δυο πλευρές του δρόμου.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο και τη σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή θα γίνει με την απόδοση στον εκλιπόντα τιμών εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Η οικογένεια Μητσοτάκη, ωστόσο, με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη εξέφρασε την επιθυμία να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο με τα έξοδα της κηδείας όπως ορίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις τελετών που προβλέπεται να γίνονται δημοσία δαπάνη.

Με C-130 θα φτάσει η σορός του πρώην πρωθυπουργού στα Χανιά

Με το τέλος της ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στην Ελευσίνα προκειμένου να «πετάξει» με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 για την Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, όπου, κατόπιν επιθυμίας του, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγό του.

Η σορός θα διανυκτερεύσει στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, όπου θα γίνει αγρυπνία και επιμνημόσυνη δέηση προτού μεταφερθεί στις 15.00 της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη, στις ακόλουθες περιβαλλοντικές οργανώσεις:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ALPHA BANK, IBAN – GR6901401770177002002000045, SWIFT – CRBAGRAAXXX.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: ALPHA BANK, GR 6301401200120002002011.WWF ΕΛΛΑΣ «Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση – WWF Ελλάς»: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 104/480440-64 – IBAN: GR55 0110 1040 0000 10448044064 – SWIFT: ETHNGRAA.
Keywords
Τυχαία Θέματα