«Σε φάση δυναμικής ανάπτυξης η οικονομία», λέει ο Τζανακόπουλος

Η ΝΔ είναι σε αντιπολιτευτικό αμόκΔεν χρειάζονται επιπλέον επιβαρύνσεις όταν πιάνονται οι στόχοι, λέει ο Τζανακόπουλος

«Η ελληνική οικονομία έχει μπει πλέον σε μια φάση δυναμικής ανάπτυξης», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ, καταλογίζοντας της ότι βρίσκεται σε «αντιπολιτευτικό αμόκ», με αφορμή την προσπάθεια της να δημιουργήσει την εικόνα ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, επιχειρώντας επίσης να δημιουργήσει

εικόνα αποσταθεροποίησης και κρίσης της δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι το να πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι από την κυβέρνηση, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να υπάρξουν επιπλέον δημοσιονομικές επιβαρύνσεις για τους πολίτες.

«Η έξοδος στις αγορές δεν ήταν επικοινωνιακό πυροτέχνημα αντίθετα, ήταν επικοινωνιακό πυροτέχνημα του Αντ. Σαμαρά το 2014 η τότε έξοδος στις αγορές».

«Εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις από το 2019 και μετά θα μπουν σε ισχύ μια σειρά από φοροελαφρύνσεις και στον ΕΝΦΙΑ και στην φορολογία εισοδήματος, θα μειωθεί το 1ο σκαλοπάτι της κλίμακας από το 22% στο 20%», γνωστοποίησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει την φράση του πρωθυπουργού ότι συναντά «χαρούμενα πρόσωπα», σημείωσε: «η τάση να παίρνουμε μια αποστροφή του λόγου και να την μετατρέπουμε σε διαρκή τίτλο δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Ως προς την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου τόνισε ότι «είμαστε η μόνη κυβέρνηση που έχει να παρουσιάσει πραγματικά έργο».

Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ, ανέφερε ότι του έκανε αρνητική έκπληξη και εντύπωση η τοποθέτηση αυτή, η οποία ήρθε σε συνέχεια μιας σειράς δηλώσεων.

«Η ΝΔ έχει δει ότι το αφήγημα της καταστροφής της οικονομίας δεν βγαίνει», είπε ο κ. Τζανακόπουλος εξηγώντας τη στάση της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει ακόμη στο ασυνείδητο της ΝΔ η αριστερή παρένθεση».

Για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής σχολίασε ότι «δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό» και ότι έγινε εκ νέου προσπάθεια να αναδειχθεί το ζήτημα της ασφάλειας.

Ως προς το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός δεν κυβερνά με βάση τις φημολογίες και τα δημοσιεύματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα