Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Έσωσαν σπίτια οι πυροσβέστες

Εκκενώθηκαν σπίτια στα ΣιμωτάταΠληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει συλλήψεις για εμπρησμόΕνισχύσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έφτασαν από την Ηλεία ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από την Τρίπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Σιμωτάτα Κεφαλληνίας, το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος έκανε αίτημα να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Λειβαθούς και του Ελειού – Πρόννων. Σύμφωνα

με τις ίδιες πληροφορίες έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν και μεγάλα προβλήματα στη ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του νησιού καθώς κάηκαν αρκετές κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος, αυτά ωστόσο αναμένεται να αποκατασταθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας από συνεργεία της ΔΕΗ.

Πλέον το πύρινο μέτωπο καίει δύσβατο σημείο προς το χωριό Βλαχάτα αλλά αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο καθώς με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού επικουρώντας το έργο των επίγειων δυνάμεων που είναι 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 26 εθελοντές, δύο οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τρία ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Ενισχύσεις από Ηλεία, Τρίπολη και Κοζάνη

Στην Κεφαλονιά έχουν ήδη καταφθάσει πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ηλεία και σήμερα αναμένεται επιπλέον ενίσχυση από την Τρίπολη και την Κοζάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα