Ολοκληρώθηκε με μικροεπεισόδια η πορεία για τον Γρηγορόπουλο στην Αθήνα – Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου ΓρηγορόπουλουΈνταση μεταξύ ομάδας νεαρών και της αστυνομίας ξέσπασε στην πλατεία Κλαυθμώνος το μεσημέρι της ΠέμπτηςΣε 10 προσαγωγές προχώρησαν οι Αρχές στην ΑθήναΕπεισόδια και στην πορεία της ΘεσσαλονίκηςΗ ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει σαφείς εντολές για ψυχραιμία και ήπια διαχείριση της πορείας των μαθητών

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την ημέρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ολοκληρώθηκε

με μικροεπεισόδια το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν άγνωστοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ και εκείνες απάντησαν με χημικά. Επιπλέον, έγιναν μικροφθορές σε φωτεινούς σηματοδότες και στάσεις λεωφορείων.

Ακόμη, σε δέκα προσαγωγές, συνολικά, προχώρησε η αστυνομία. Μάλιστα, ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε και στη συνέχεια προσήχθη.

Επεισόδια και στην πορεία της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα και η πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην πορεία συμμετέχουν, μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Όπως και στην Αθήνα, έτσι και στη Θεσσαλονίκη ξέσπασαν επεισόδια όταν ομάδα νεαρών με κουκούλες πέταξε μολότοφ προς την πλευρά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Ειδικότερα, μόλις έφτασε στο σημείο η πορεία, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ΥΜΑΘ.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει σαφείς εντολές για ψυχραιμία και ήπια διαχείριση της πορείας των μαθητών που πραγματοποιείται το μεσημέρι.

Τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται θα είναι ανάλογα με αυτά στο Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη.

Mετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., τόσο στο Αρχηγείο όσο και στη ΓΑΔΑ, αποφασίστηκε ο αριθμός των αστυνομικών που θα απασχοληθούν για τα μέτρα να είναι 2.600.

Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα και στα αστυνομικά τμήματα του Συντάγματος, της Ομονοίας, του Ζωγράφου, της Ακρόπολης αλλά και των Εξαρχείων.

Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες σε όλη τη χώρα

Από τις 12 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια.Στο ίδιο σημείο, έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία με καλέσματα από τις 17:30 για την πορεία που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00Για τις 21:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.Στις 12:00 και στις 18:00 θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες και στη Θεσσαλονίκη από την Καμάρα.Το απόγευμα στις 18:00, θα γίνουν διαδηλώσεις σε Πάτρα, Λάρισα, Κομοτηνή, Χανιά, Ιωάννινα, Μυτιλήνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα